Vico: Pobeda za našu braću košarkaše!

Agencije
Foto: Tanjug/AP

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas, treći put uzastopno, u finale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je u polufinalu pobijedila selekciju SAD 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0).

Nemanja Vico je dao svoj doprinos jednim golom, a nakon utakmice u razgovoru sa srpskim novinarima istakao da je za ovaj momenat trenirao čitav život.

"Ušli smo u finale, kao što sam rekao protiv Grčke, okrenuli smo se polufinalu i pripremili utakmicu, samo nam je to bilo u glavi, tako i sledeća. Na jedan korak smo do sna, bukvalno smo sanjali i maštali o ovom momentu, mislim da smo na kraju poklazali karakter. Posle onakve grupe da pobedimo Grčku u onakvom trileru i sada Ameriku u polufinalu. Znali smo da neće biti lagana utakmica, i njima i nama je bila utakmica karijere, a sledeće da ne pričam. Ništa, čekamo protivnike za finale i mislim da smo se konačno skupili i hajde da kažem podigli i svako od nas je spreman da da sve od sebe u ovoj utakmici karijere", rekao je on.

Kaže da je za ovo trenirao, ustajao svako jutro i radio cijeli život.

"Ostaviću poslednji atom snage, pa makar me izvlačili iz bazena. Sve ću da dam što imam i nadam se da ćemo da slavimo zlato", istakao je Nemanja Vico.

On se potom osvrnuo i na pitanje novinara o sinoćnjem porazu košarkaša od Amerikanaca.

"Gledali smo, to smo pričali baš u sobi. Prvo je to bio motiv za nas 13 koji igramo, a posle smo i pominjali sinoćnu utakmicu, da osvetlimo obraz našoj braći košarkašima. Pohvalio bih i njih, izuzetna utakmica, pratili smo, ali eto, da sada ne zalazimo u detalje. Znamo svi šta se desilo sinoć...", rekao je Vico.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana