Vaterpolisti Srbije nakon drame u polufinalu

D.D.
Vaterpolisti Srbije nakon drame u polufinalu

PARIZ – Najbolji kad je najpotrebnije! Vaterpolisti Srbije savladali su Grčku 12:11 u četvrtfinalu Olimpijskih igara i boriće se za medalju. U narednoj rundi protivnik će im biti pobjednik duela SAD – Australija.

Srbija je odigrala možda i najbolji meč na  ovom takmičenju a slavila je golom Nikole Jakšića dvije sekunde prije kraja  nakon velike drame.

U prvoj četvrtini se igralo gol za gol i nijedna reprezentacija nije uspjela da stekne veću prednost. Obje selekcije su odigrale jako u odbrani a napokon Srbija je dobila i veći učinak svog golmana Radoslava Filipovića.

Sjajni Dušan Mandić je u drugoj četvrtini bio veoma efikasan, pa su „delfini“ otišli na odmor sa golom viška(6:5), ali su propustili nekoliko šansi da dođu do  značajnije prednosti.

Srbija se mučila u napadu na startu trećeg perioda, što je Grčka iskoristila da  pređe u vođstvo. Dimitrios Skumpakis je vezao tri gola i donio novi preokret.

Velika borba je nastavljena i u posljednjoj četvrtini. Grčka je većim dijelom bila u  prednosti ali se „delfini“ nisu predavali. Sjajni Filipović  je odlično branio  a na drugoj strani je pogodio Dušan  Mandić za vođstvo 11:10. Srbija zatim nije uspjela da dođe do gola sa igračem više pa je Grčka imala napad za produžetak koji je iskoristila. I onda čudo. Nikola Jakšić je dvije sekunde prije kraja postigao gol za pobjedu

Dušan Mandić je bio najefikasniji u timu Srbije sa pet golova, dok je Viktor Rašović  dodao tri gola.  Golman Radoslav Filipović je imao 10 odbrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana