Srbija ima još jednu medalju: Vaterpolisti idu po zlato!

Milan Zubović
Srbija ima još jednu medalju: Vaterpolisti idu po zlato!

PARIZ - Vaterpolisti Srbije treći put zaredom izborili su finale Olimpijskih igara nakon što su u polufinalnom okršaju pobijedili SAD rezultatom 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0).

"Delfini" su tako osigurali makar srebro na Igrama što je treća medalja za Srbiju u Parizu nakon zlata Damira Mikeca i Zorane Arunović (miks streljaštvo) i Novaka Đokovića.

Sjajnu partiju odigrali su izabranici selektora Uroša Stevanovića koji su gubili samo na početku susreta sa 0:1 i 1:2, da bi nakon tog sve preuzeli u svoje ruke i stekli priliku da stignu do zlatnog het-trika na Igrama.

Naime, Srbija je osvojila zlatna odličja na OI u Rio de Žaneiru 2016. i Tokiju 2021. godine da bi nakon toga došlo do velike smjene generacija.

Ova nova od tada je tražila svoj put i ovo joj je prva medalja koju će osvojiti, a zlato bi bilo pomalo nestvarno jer Srbi nisu briljirali na ovom turniru.

Ipak, pokazalo se da znaju igrati završnice i da su najbolji kada to najviše treba. Gol Nikole Jakšića za pobjedu protiv Grčke kao da ih je dodatno pokrenuo i dao novu snagu koju su demontstrirali u bazenu protiv čete koju sa klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Dejan Udovičić.

Kada je Srbija povela sa 9:6 početkom posljednje četvrtine golom Nikole Dedovića bilo je jasno ko će u finale koje je na rasporedu u nedjelju od 14 časova protiv pobjednika meča Mađarska - Hrvatska koji je na rasporedu večeras od 19.35 časova. Najbolji kod pobjednika bio je Dedović sa četiri gola, tri je dodao Nikola Jakšić po jedan su dali Sava Ranđelović, Petar Jakšić, i Nemanja Vico, a zanimljivo je da se najbolji srpski igrač Dušan Mandić nije upisao među strijelce. Golman Radoslav Filipović imao je devet odbrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana