Uzbudljiv meč Srbije i Letonije u basketu 3x3

GS
Uzbudljiv meč Srbije i Letonije u basketu 3x3

PARIZ - Srpska basket 3x3 reprezentacija je doživjela novi poraz u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Parizu. Bolji su bili Letonci, slavili su sa 21:14.

Srbija je igrala protiv Letonije, koja je bila lider na tabeli sa pet pobjeda pred ovaj susret, a sa novim trijumfom je obezbijedila i prvo mjesto, pošto im je ostao još jedan meč do kraja, a svaka reprezentacija sem njih ima dva ili više poraza, dok su oni bez greške.

Od starta su srpski basketaši bili u zaostatku, Letonci su meč otvorili sa dvije pogođene dvojke, dok su na drugoj strani pogađali Majstorović, Branković i Stojačić – 4:3.

Srbija je prešla u vođstvo, pošto je Stojačić postigao poene uz faul, a potom bio precizan sa linije penala (5:4). Ipak, u nastavku je uslijedila "rafalna paljba" Letonaca, pogodili su tri uzastopne trojke i došli do pet poena prednosti – 10:5.

Uzvratio je u nastavku Stojačić, pogodio je prvu dvojku za Srbiju, ali Letonci su i dalje igrali u dobrom ritmu. Održavali su stečenu prednost. Srbija je u par navrata prišla na -4, ali to nije bilo dovoljno. Letonci su upisali rutinsku pobjedu – 21:14, piše B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana