Tim izbjeglica osvojio prvu olimpijsku medalju

GS
Tim izbjeglica osvojio prvu olimpijsku medalju

PARIZ - Kamerunska bokserka Sindi Ngamba (25) plasirala se u polufinale Olimpijskih igara u kategoriji do 75 kilograma i time obezbijedila prvu, istorijsku medalju za Reprezentaciju izbjeglica.

Ngamba je u četvrtfinalu bila bolja od domaće takmičarke Francuskinje Davine Mišel na bodove i to jednoglasnom odlukom sudija, prenosi Kliks.

U polufinalu je u četvrtak čeka duel s bokserkom iz Paname Atejnom Bylon, dok će se u drugom polufinalu u ovoj kategoriji sastati Kineskinja Li Ljian i Australijka Kejtlin Parker.

Porodica Ngambe se u potrazi za boljim životom iz Kameruna preselila u Ujedinjeno Kraljevstvo kada je imala samo 11 godina, a boksom se počela baviti sasvim slučajno.

Do danas nema riješen status državljanina koji bi joj omogućio da predstavlja Veliku Britaniju, ali ima uslove da nastupa za Reprezentaciju izbjeglica.

Prošle godine postala je prva bokserka u olimpijskom Timu izbjeglica koja je izborila mjesto u Parizu kroz kvalifikacije.

Sportiste okupljenje u Timu izbjeglica prvi put smo gledali u Riju i tada ih je bilo je desetoro, u Tokiju ih je bilo 29, a sada ih u Parizu 37.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana