Srpska bokserka u četvrtfinalu Olimpijskih igara

B92
Srpska bokserka u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Srpska reprezentativka Natalija Šadrina je u četvrtfinalu Olimpijskih igara!

Srbija na ovim Olimpijskim igrama ima još jednu reprezentativku u boksu. Sara Ćirković je eliminisana, ali ostala je rođena Ruskinja, Natalija Šadrina, koja se plasirala u četvrtfinale.

Ona je svoj prvi meč u kategoriji do 60 kilograma imala protiv Dunije Kelif iz Alžira, kojoj je odmah u startu zadavala probleme, najviše preko prednjeg direkta. 

Dobro je držala Natalija protivnicu na distanci gotovo čitavu rundu, dobro se kretala, a prednjem direktu je dodala i odličan zadnji direkt, te je i nekoliko direktnih udaraca zadala iz kontre.

Nakon demonstracije sile u prvoj rundi, Šadrina je nastavila dobro da se kreće i da blokira skoro svaki direktan udarac protivnice. Iskoristila je u posljednjem minutu druge runde prednji direkt, visoko podigla gard, a sudije su bile podijeljene. 

Minimalna prednost je u drugoj rundi bila na strani predstavnice Srbije.

Kombinacija udaraca i uz prednji direkt, kao i polu-kroše obilježili su Natalijin start u trećoj rundi. Kelifovoj ništa nije polazilo za rukom, slabo je branila prednju ruku srpske reprezentativke, uspjela je da zada tek nekoliko direktnih udaraca što nije bilo dovoljno da se stane na put aktuelnoj evropskoj šampionki.

Srpsku predstavnicu u četvrtfinalu čeka Kineskinja Venlu Jang, a duel je zakazan za 31. jul sa početkom od nešto poslije 13 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana