Španović: Došla sam po cenu da se raspadne tetiva i da me iznose

GS
Foto: Tanjug/ AP

PARIZ- Srpska atletičarka nije uspjela da se plasira u finale Olimpijskih igara u skoku udalj, a sa medijima je podijelila prve utiske.

Ni Španović ni Gradaščević nisu bile ni blizu norme od 6,75 metara.

Štaviše, Španović je razočarala sa tek 6,51 metara iz druge serije, što je bilo dovoljno tek za 14. mjesto.

"Šta da vam kažem, nisam neko ko traži opravdanje, jer ga nema posle svega što sam uradila i postigla prošle godine na SP. Cele prošle godine sam skakala sa rupturom i uzelo je maha, nisam uspela da se oporavim već injekcijama dovela do stanja da mogu da se pojavim ovde. Hvala timu što me je podržao u toj ludosti, na mojim poslednjim Igrama, htela sam ovde da završim ovde karijeru i u krajnjem zbiru mi je osećaj prelep. Ovde pripadam i sebi sam obećala da ću borilište napustiti sa osmehom", započela je Ivana.

Njenoj profesionalnoj karijeri ipak ovdje nije kraj.

"Ovde sam želela da se oprostim, teško mi je da pričam jer nisam neko ko odustaje, došla sam po cenu da se raspadne ahilova tetiva i da me iznose. Zbog svega ću bar još nešto uraditi da se oprostim kako treba", poručila je.

Istakla je i da je ovo realnost, s obzirom na to da joj je ovo prvo takmičenje u godini sa punim zaletom.

"Cele godine pokušavam da istrčim takmičarski zalet, ali ne mogu. Na želju i iskustvo smo verovali da mogu, znali smo rizik jer nismo imali rutinu na treningu. Uprkos svemu sam ponosna što sam ovde i ništa ne bih menjala, jedino se ne bih pomirila s tim da nisam došla ovde. Ovo mi je prvo takmičenje u godini sa punim zaletom i realnost je, okej sam sa ovim, bila bih i više da imam sledeću priliku".

Upitana je i da li razmišlja o OI u Los Anđelesu 2028. godine, kao što na primjer već sada razmišlja Đoković, piše B92.

"Volela bih, Bogu se molim za zdravlje, želje mi ne manjka. Telo sam izgurala van svojih sposobnosti, zbog ljudi oko mene i psihičke snage izgrađene u ovakvim situacijama. Telo vrišti za odmorom, pa da mogu da odmorim", zaključila je.

Povezane vijesti

Šok u Parizu: Španović bez finala OI!

Pogledajte reakciju Ivane Španović poslije eliminacije (VIDEO)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana