Priveden francuski trener: Mokrio na ulici pa napao policiju

Tanjug
Priveden francuski trener: Mokrio na ulici pa napao policiju

PARIZ - Francuski trener kanua i kajaka Gijom Berže, koji je radio na događaju na Olimpijskim igrama, priveden je nakon što je navodno udario policajce koji su ga zaustavili jer je mokrio na ulici, saopštili su tužioci.

Incident se dogodio u noći sa ponedjeljka na utorak u istočnom Parizu, a otvorena je preliminarna istraga, saopštilo je parisko tužilaštvo.

Francuska kanu i kajakaška federacija saopštila je da je Berže suspendovan sa dužnosti.

-Ono što smo čuli je neprihvatljivo i suspendovali smo ga sa svih njegovih dužnosti - rekao je predsjednik federacije Ludovik Roje za Asošijeted pres.

Rečeno je da Berže nije trenirao francuske timove na Olimpijskim igrama, već je bio domaćin javnih događaja na mjestu za vožnju kanuom i kajakom u jednom mjestu istočno od Pariza, prenosi AP. Berže je trenirao francuske timove do Svjetskog prvenstva prošle godine, ali nije izabran za trenera tokom Olimpijade, rekao je Roje. Umesto toga, federacija je angažovala Berža da radi na olimpijskom mjestu kako bi podstakla interesovanje javnosti za sport putem virtuelnog kajakaštva i dečjih događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana