Piroćanci dočekali Karija, orilo se: Svi za jednog, jedan za svi

GS
Piroćanci dočekali Karija, orilo se: Svi za jednog, jedan za svi

PIROT - Posijle velikog uspjeha u Parizu i, da tako kažemo, "zlatne bronze", košarkaši Srbije, na čelu sa Svetislavom Karijem Pešićem, imali su sjajan doček u Beogradu.

Svetislav Pešić je ovom medaljom i zvanično osvojio "sve što se osvojiti može". Zaslužio je da za njega bude organizovan doček ispred Omladinskog stadiona, koji odnedavno nosi njegovo ime.

Nekoliko stotina Piroćanaca pozdravilo je velikog trenera.

Pirot je na drugu olimpijsku medalju čekao punih 40 godina. Prvu nam je donio Dragan Mladenović - Musa, rukometaš, a drugu - Kari!

Doček su otvorile sjajne djevojčice iz Doma kulture. Otpjevale su Himnu i "Veseli se, srpski rode".

Pored Karija bio je i Oliver Lola Kostić, kao član stručnog štaba. Pošto nije bio prisutan na dočeku, obratio se prisutnima preko video-bima. Inače, Lola će postati novi selektor košarkaške reprezentacije Kuvajta.

Piroćanci su imali priliku da se podsjete najljepših poteza sa Olimpijade u Parizu.

Potom se prisutnima obratio gradonačelnik, Vladan Vasić. Naglasio je da je njegov prvi veliki uspjeh kada je Kari pristao da bude promoter grada Pirota, a grad mu se 2011. godine odužio, kada je Pešić dobio zvanje počasnog građanina.

Svetislav Pešić je dobio velike ovacije svojih sugrađana. Zahvalio se svima, istakao da sve kreće iz Pirota i da je ovdje počeo svoje pripreme za Pariz. Lebron Džejms, Stef Kari i ostala američka družina jedva se provukla pored srpskih košarkaša i našeg Karija. Bez čuvenog "Svi za jednoga, jedan za sve" ne postoji ništa u životu, a kamoli u sportu, piše Plus on lajn.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana