Pešić: Ne pretimo, ali ulazimo sa mnogo samopouzdanja u meč sa SAD

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

PARIZ - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da će njegov tim ući sa mnogo samopouzdanja u meč protiv Sjedinjenih Američkih Država u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Košarkaši Srbije igraće sutra od 21 čas polufinale OI protiv selekcije SAD.

"Mi smo među četiri najbolje ekipe, što je veliki uspeh, ali idemo dalje. Već smo rekli da smo došli ovde da damo sve od sebe da bismo stigli do olimpijske medalje. Sutra je prva šansa koju ne želimo tek tako da izgubimo. Nikome ne pretimo, niti imamo pravo. Igramo protiv izuzetne ekipe, najbolje u istoriji reprezentativne košarke. Oni su u međuvremenu rasli kao ekipa, mi to poštojemo, ali respektujemo i nas, ne plašimo se. Želimo da igramo dobru utakmicu", rekao je Pešić novinarima u Parizu. 

On je naveo da su reprezentativci Srbije danas imali slobodan dan poslije pobjede nad selekcijom Australije rezultatom 95:90 u četvrtfinalu OI.

"Posle uzbudljive i teške utakmice sa Australijom danas smo ostali u hotelu, dali smo igračima malo više prostora da se odmore, da probamo da ih vratimo u dobro stanje. Utakmica protiv Australije je bila velika potrošnja, sutra ćemo da imamo trening od 45 minuta, sat vremena, ulazimo sa mnogo samopouzdanja u meč sa SAD", izjavio je Pešić.

Selektor Srbije se osvrnuo na zdravstveno stanje u ekipi.

"Nikola Jović je bolje, nadamo se da će sutra moći da sa ekipom, Vanja Marinković je imao nekih problema posle utakmice, nije se osećao dobro. Danas je bolje, sreća što ne igramo danas, jer je pitanje da li bi mogao da igra", zaključio je Pešić.

Reprezentativac Srbije Ognjen Dobrić rekao je da očekuje fizički zahtijevnu utakmicu protiv SAD.

"Svi znamo kakva je ekipa SAD, već smo se sastajali sa njima na prvenstu i u pripremnom periodu, znamo šta nas očekuje i koliko će biti zahtevna fizički i mentalno. Polufinale Ol, neće izostati želja i borbe, uz dozu sreće i sa savršenom utakmicom možemo da dođemo do pobede. Jedva čekamo i nadamo se pobedi", rekao je Dobrić.

Prvo polufinale OI na programu je sutra od 17.30 časova, a sastaće se Njemačka i Francuska. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana