Pešić: Imamo plan i znamo šta treba da radimo

GS
Pešić: Imamo plan i znamo šta treba da radimo

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije iznio je očekivanja pred sutrašnji start na Olimpijskim igrama i duel sa Sjedinjenim Američkim Državama u Lilu.

"Orlovi" nisu mogli da imaju teži zadatak na premijeri turnira. U prvoj rundi grupe C sudariće se sa "drim timom", koji će braniti zlato osvojeno u Tokiju 2021.

Naši momci imali su već priliku da osjete snagu tima koji sa klupe vodi Stiv Ker. Početkom mjeseca odigrali su prijateljski meč u Abu Dabiju, a Amerikanci su ubjedljivo slavili sa 105:79.

Međutim, sada će Srbija, za razliku od tog duela, biti kompletna, jer će ovog puta na parketu biti kapiten Bogdan Bogdanović, centar Nikola Milutinov i krilo Dejan Davidovac. Ipak, kormilar državnog tima smiruje euforiju i naglašava da ne zavisi sve od ovog meča.

- Prva utakmica na turniru je, kao i uvijek, najvažnija. Kako se suprotstaviti timu sa izraženim individualnim kvalitetima? To je prvo na šta pomisli svako kada su oni u pitanju - na atletiku, na izuzetnu brzinu, na visok nivo tehnike i talenta. Međutim, ne treba ni da ulaziš u dvoranu ako, prije svega jakom timskom odbranom, ne pokušaš da ih neutrališeš i zaustaviš. To je prva stvar koju moramo da uradimo, na tome smo radili, spremali se. Uvijek imamo plan igre, potrudićemo se da ga sprovedemo - rekao je Svetislav Pešić srpskim izvještačima u Lilu, prenosi Informer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana