Parodija "Tajne večere" na otvaranju Olimpijskih igara izazvala žestoke kritike

GS
Parodija "Tajne večere" na otvaranju Olimpijskih igara izazvala žestoke kritike

PARIZ - Na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, pripadnice grupe "Drag Race France“ i plesača izvela je parodiju čuvene "Tajne večere", što je dovelo do žestokih kritika na društvenim mrežama.

-Otvarati događaj ovako, zamjenjujući Isusa i njegove učenike je apsurdno - ogorčeno je komentarisao Klint Rasel, voditelj " Liberty Lockdown" podkasta.

Rasel je dodao da svijet ima 2,4 milijarde hrišćana.

.Čini se da su Olimpijske igre željele da jasno poruče svima njima da nisu dobrodošli - dodaje Rasel.

Tokom izvođenja, 18 izvođača, među kojima su bile i tri poznate dreg kraljice iz "Drag Race France", zauzele su poze iza stola s prelijepim prizorom reke Sene i Ajfelovog tornja u pozadini. Nakon toga, modeli su izašli na scenu za improvizovani modni šou, dok su parodisti "Tajne večere" plesali uz ivicu bine. Izvođenje se na kraju pretvorilo u plesni spektakl kada je Niki Dol, voditelj "Drag Race France“, prošetao po sceni.

 

The 2024 Olympics Ceremony looks like a Celebration of Satanism and Pedophilia. pic.twitter.com/2HeKgZl40l

— Liz Churchill (@liz_churchill10) July 26, 2024

 

Kada se pojavio i "Veliki Štrumf" na crvenom tepihu ispred njih, mnogi su takođe ostali začuđeni.

Organizatori Olimpijskih igara su istakli da je izvođenje bilo interpretacija grčkog boga Dionisa kako bi se ukazalo na "apsurdnost nasilja među ljudima". Ipak, mnogi na društvenim mrežama vjeruju da je predstava zadirala u hrišćanstvo, a čak su i francuski političari osudili ovu parodiju.

Ilon Mask je takođe kritikovao predstavu govoreći da je to "izuzetno nepoštovanje prema hrišćanima".

Pored toga, i konj na kojem je čovjek ogrnut olimpijskom zastavom koji je viđen sinoć tokom cefremonije otvaranja Olimpijskih igara takođe se smatra izrugivanjem hrišćanstvu.

Naime, riječ o konju koji asocira na konja iz knjige Otkrivenja.

"I vidjeh, i gle, konj blijed, i onome što sjeđaše na njemu biješe ime smrt, i pakao iđaše za njim; i njemu se dade oblast na četvrtom dijelu zemlje da ubije mačem i glađu i smrću i zverinjem zemaljskim“, navedeno je u knjizi Otkrovenja a konj sa čovjekom koji je bio ogrnut olimpijskom zastavom svakako podsjeća na ovaj citat. Na poslijetku, olimpijska zastava je okačena i naopako istaknuta.

"Vouk" populacija je na društvenim mrežama pohvalila nastup kao istorijski, naročito nakon što su tri dreg kraljice prvi put nosile olimpijske baklje, prenosi ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana