On je čudo i najveća zvijezda OI: Za dva sata osvojio dva zlata u Parizu

GS
Foto: Tanjug/AP

PARIZ- Leon Maršan je novi heroj Francuske.

Ovaj 22-godišnji francuski plivač, koji je zapravo i pravi nasljednik Majkla Felpsa ili Kejleba Dresela sa prethodnih Olimpijskih igara, imao je blistavo veče u "Defans areni", gdje je 17.000 ljudi na rasprodatom bazenu imalo priliku da gleda stvaranje istorije.

Mladi plivač je donio Francuskoj dva zlata u razmaku manjem od dva sata! Najprije je u trci na 200 metara delfin isplivao neverovatnu trku i pobedio Krištofa Milaka, svetskog rekordera i olimpijskog šampiona, a oborio mu je tom prilikom i olimpijski rekord, koji sada iznosi 1.52.21.

Koliko je mladi Francuz bio dominantan govori da je takvu zvijezdu kao što je Milak ostavio čak 54 dijela sekunde iza sebe!

A šta tek reći o atmosferi koja je vladala u tom momentu!Tribine su se bukvalno tresle, a kada je Maršan dotakao ivicu bazena, nastao je totalni delirijum. Ubrzo je cijela hala pevala uglas sa njim kada je zasvirala Marseljeza, a on primio najsjajnije odličje sa najvišeg postolja.

Međutim, tu nije bio kraj "radnog dana" za njega! Uslijedila je trka na 200 metara prsno i novo zlato za Maršana! Takođe, postao je vlasnik i novog olimpijskog rekorda, pošto je sa 2.05.85 potukao konkurenciju.

Drugi je bio Zek Stableti- Kuk sa 2.06.79, sok je do bronze došao Holanšanin Kaspar Korbu sa2.07.90!

Atmosfera je ponovo bila nevjerovatna! 17.000 navijača je uglas navijalo pri svakom izronu njihovog heroja, a decibeli su se pojačavali kako se bližio cilju, da bi na kraju bila viđena potpuna euforija!"Leon, Leon", odjekivao je bazen!

Francuska ima svog novog heroja nacije, koji je osvojio već treće zlato, jer je bio najbolji i na 400 mješovito!

A čeka ga i 200 metara mješovito, gdje je takođe veliki favorit, piše Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana