Odbojkaši Srbije poraženi od Slovenije, evo šta je potrebno za plasman dalje

Tanjug
Foto: RTS

PARIZ- Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu grupne faze na Olimpijskim igrama od selekcije Slovenije rezultatom 3:0 u setovima (25:21, 25:19.) Izabranici Igora Kolakovića su nakon poraza od Francuske rezultatom 3:2 zabilježili i drugi neuspjeh na turniru.

Početak meča bio je prilično ujednačen, da bi "zmajčeki" stekli tri poena prednosti sredinom prvog seta - 14:11. Tada je reagovao naš selektor, pa je Srbija ekspresno istopila zaostatak. Ipak, u nastavku su Slovenci zaigrali još bolje, te su poenima odličnog Šterna uspeli da osvoje prvi period igre rezultatom 25:21.

Drugi set Srbija je počela mnogo bolje, blok je funkcionisao odlično, pa su Orlovi su kao i u prvom setu stekli prednost od 14:11. Očekivalo se da će nastaviti u istom ritmu i izjednačiti rezultat, ali Slovenija pravi seriju od 9:0. Pajenko je odlično servirao, a u prilog tome govori tri as udarca zaredom.

Na kraju, drugi set su dobili još ubjedljivije, a na semaforu je stajalo 25:19.

Posljednji period igre takođe je pripao Slovencima, koji su ovaj set dobili identičnim rezultatom kao i drugi.

Što se poenterskog učinka tiče, najbolji u srpskom timu bio je Ivović sa 10 poena, dok je kod Slovenaca bolji od ostalih bio Štern sa 24 poena, piše Telegraf.

I pored poraza Srbija ima šanse za prolaz dalje, jer će se u doigravanju naći dvije najbolje trećeplasirane selekcije.

Podsećanja radi, Srbija će u poslednjem kolu odmeriti snage sa Kanadom, dok će Slovenija na megdan Francuzima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana