Novi skandal na Olimpijskim igrama: Sportisti kažu da nema dovoljno hrane

GS
Foto: Tanjug/AP

PARIZ - Novi skandal potresa Olimpijske igre, a ovoga puta zbog hrane koja je namijenjena sportistima. Naime, brojni ugledni svjetski listovi pišu o žalbama takmičara da obroka nema dovoljno, a Britanci su otišli i jedan korak dalje i istakli da se služi sirovo meso.

Ovaj drugi dio ne treba mnogo da čudi, jer Francuzi generalno konzumiraju nešto sirovije meso, što očigledno ne odgovara takmičarima i delegacijama.

Ipak, francuski list "L'Equipe" piše da su u nedostatku i meso sa roštilja i jaja, a izvršni direktor ekipe Velike Britanije, Endi Anson se požalio da su sportisti sa Ostrva jeli sirovo meso.

"Na početku Olimpijskih igara u selu postoji problem sa hranom koje nema dovoljno" podvukao je Anson za  "The Telegraph".

Britanci su morali da angažuju ketering za svoje sportiste kako ne bi morali da jedu u olimpijskom selu i kako ne bi bilo daljih žalbi na hranu.

Navedeno je i da će se dnevno poslužiti oko 40.000 obroka, ali očigledno je da to nije dovoljno za sve sportiste. Neće biti prženih krompirića zbog korištenja friteze i avokada zbog toga što su preveliki troškovi njegovog uvoza, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana