Novak je na korak do uspjeha koji je u istoriji uspio samo jedan teniser

Kurir
Foto: Tanjug/AP

PARIZ - Najbolji teniser svih vremena, Srbin Novak Đoković, ima priluku da ispiše nove stranice istorije svjetskog tenisa.

Jedan trijumf dijeli Novaka od čudesnog podviga - "karijernog super slema"!

Osvojio je Nole sve što se moglo osvojiti! Podizao je više puta trofeje na sva četiri Grend slema, trijumfovao u Dejvis kupu, osvajao Završni masters... i nedostaje mu "samo" Olimpijsko zlato da zaokruži priču i ostvari "karijerni super slem".

Šta je "super slem"?

Samo jedan čovjek u istoriji tenisa uspio je da ostvari "karijerni super slem", riječ je o Amerikancu Andreu Agasiju.

Osvojio je sva četiri Grend slem turnira (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US open), Završni Masters, Dejvis kup i zlatnu olimpijsku medalju u singlu.

Agasi je na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine osvojio zlato, a uspio je da završi "super slem karijere" kada je trijumfovao na Rolan Garosu 1999. godine.

Ni Rodžer Federer, ni Rafael Nadal nisu uspjeli u tome. Švajcarcu je nedostajalo zlato u singlu na Olimpijskim igrama, a Nadal nikada u karijeri nije trijumfovao na Završnom mastersu.

Novak će danas imati priliku da uradi ono što njegovi ljuti rivali nisu uspjeli. Ako savlada Karlosa Alkaraza u velikom finalu Olimpijskih igara u Parizu postaće jedini igraču uz Agasija koji je uspio da napravi čudo!

Nedostaje mu to zlato, nadamo se da će danas konačno zasijati oko njegovog vrata!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana