Novak Đoković se pojavio na HRT sa srpskom trobojkom: Njegova izjava oduševila Hrvate

GS
Foto: Tanjug/ AP

BEOGRAD- Najbolji srpski teniser Novak Đoković je razgovarao sa novinarima HRT-a i iznio utiske poslije nevjerovatnog uspjeha i osvajanja olimpijskog zlata u Parizu.

Srpski teniser je pred kamere hrvatske televizije izašao ogrnut srpskom trobojkom i opisao kako se osjećao prije turnira, tokom, ali i nakon nevjerovatnog podviga.

Dotakao se i braće Sinković koji su na ovogodišnjoj najvećoj sportskoj smotri osvoili zlato i tako obezbijedili svoju četvrtu medalju dosad, što ih čini najuspješnijim hrvatskim olimpijcima.

"Pre turnira sam rekao da se bolje osećam, rekao sam da mislim da imam veće šanse za pobedu. Ovo su moje pete Olimpijske igre, većinu sam ulazio kao glavni favorit. Ovoga sam puta uspeo, emocije su nezamenjive, neopisive, nešto što su legendarna braća Sinković doživela više puta, oni su tu došli "kao u šetnju u parku", osvojili još jedno zlato. Njima je isto drago, a meni je drago zbog njih. Fantastično je kada se na najvećoj sportskoj smotri dokažu male nacije kao što su Srbija, Hrvatska i druge zemlje iz regiona. Mislim da živimo san!", istakao je Novak za HRT.

Nije propustio priliku da pohvali Donu Vekić koja je osvojila srebrnu medalju, piše B92.

"Žao mi je što je Dona Vekić izgubila u finalu, ali s druge strane, ogroman uspeh. Ona je izvanredna osoba, mislim da može još puno toga da napravi u tenisu. Mislim da je ovo samo dokaz koliko ona može", dodao je.

Objasnio je da nastup na Igrama ne može da se uporedi sa grend slemovima, te da je poseban osjećaj nastupati za svoju zemlju.

"Neuporedivo je ovo u odnosu na grend slemove. Neuporedivo jer se na Olimpijskim igrama igra za svoju zemlju i svi to prate. Drugačiji je osećaj, više je pritiska i očekivanja, više tenzija na terenu. Naravno, više motivacije i želje i volje. Kada se izgubi, onda se doživi emotivni krah. Sad sam doživeo najlepše moguće emocije", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana