Nesportski potez Južnog Sudana: Ovako su povrijedili Simanića, sada se na udaru našao Amerikanac (VIDEO)

GS
Foto: Printskrin

PARIZ- Košarkaška reprezentacija Južnog Sudana poražena je u drugom kolu Olimpijskih igara od Sjedinjenih Američkih Država sa 103:86, dok će u posljednjem kolu igrati protiv Srbije. Ovaj meč je obilježila i jedna nesportska situacija načinjen nad košarkaškem "Drim tima" Deriku Vajtu, kada je udaren sa leđa.

Kada se pomene Južni Sudan, košarkšakim fanovima, ali vjerovatno i svima je u sjećanju onaj duel iz Manile kada je srpska reprezentacija slavila protiv njih, ali kada je povrijeđen Boriša Simanić od strane Nunija Omota.

Kasnije se stanje sa Borišom i pogoršalo, ostao je bez bubrega i to nakon lakta koji je zadobio od Omota. Tada se košarkaš iz Južnog Sudana izvinio, rekao da je sve bilo slučajno, a Olimpijske igre u Parizu su pokazale da se neke stvari ne dešavaju slučajno.

Ovoga puta je na udaru bio Derik Vajt od strane Bula Kuola. Centar Južnog Sudana je u jednoj situaciji napravio veoma "prljav" blok, iako je lopta bila daleko od njih, kada je udario Derika Vajta takođe u bubrege.

Čak je i komentator ovog prenosa ućutao na sekund i odmah su ga sjećanja odvukla na Svjetsko prvenstvo iz Manile, piše Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana