Najatraktivnija sportistkinja na OI izbačena iz sela zbog nedoličnog ponašanja

B92
Foto: Instagram

PARIZ- Olimpijski komitet Paragvaja (COP) zatražio je od plivačice Luane Alonso da napusti Olimpijsko selo nakon što je stvorila "neprikladno okruženje" za sopstvenu delegaciju nakon odlaska u razgledanje Pariza.

Šefica misije COP Larisa Šerer izdala je saopštenje u kojem objašnjava zašto jedna od najatraktivnijih sportistkinja na OI mora da napusti francusku prestonicu.

- Njeno prisustvo stvara neprikladnu atmosferu u timu Paragvaja. Zahvaljujemo joj se što je postupila prema uputstvima, jer svojom voljom nije prenoćila u Olimpijskom selu - stoji u saopštenju.

Plivačica iz Paragvaja učestvovala je na svojim drugim Olimpijskim igrama, posle onih u Tokiju, gde je debitovala sa 17 godina. U Parizu se takmičila u disciplini 100 metara leptir, na kojoj je eliminisana u prvoj rundi, nakon što je završio na šestoj poziciji.

Poslije takmičenja, olimpijska plivačica je putem svojih društvenih mreža objavila da se povlači iz sporta.

- Hvala vam što ste mi dozvolili da sanjam, naučili ste me da se borim, da pokušavam, istrajnost, žrtvu, disciplinu i mnoge druge stvari. Dala sam ti deo svog života i to ne bih menjala ni za šta na svetu jer sam proživela najbolja iskustva u životu, dala si mi hiljade radosti, prijatelja iz drugih zemalja koje ću uvek nositi u srcu - poručila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana