Mozzart uz naše sportiste na Olimpijadi u Parizu

GS
Mozzart uz naše sportiste na Olimpijadi u Parizu

Boje BiH brani pet sportista, a Lanu Pudar i Mesuda Pezera Mozzart je već prepoznao.

Olimpijske igre u Parizu biće svečano otvorene večeras, a boje Bosne i Hercegovine na najvećem svjetskom sportskom događaju braniće pet sportista. Među njima je i dvoje mladih talenata koje je ranije prepoznala kompanija Mozzart - najbolja bh. plivačica Lana Pudar, stipendista ove kompanije, kao i perspektivni atletičar Mesud Pezer koji je uz Mozzart bio u akciji „Stop nasilju nad ženama“. Za njih, kao i ostala tri predstavnika naše zemlje, Mozzart će navijati na putu do najsjajnijih odličja. 

Pod zastavom BiH, pored Lane Pudar i Mesuda Pezera, nastupaće plivač Jovan Lekić i džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić. Ovo su treće Olimpijske igre za Larisu Cerić i Mesuda Pezera, druge za Lanu Pudar, dok će u Parizu debitovati Aleksandra Samardžić i Jovan Lekić.

A person holding a rubber bandDescription automatically generated

Najbolja sportistkinja BiH i stipendistkinja kompanije Mozzart, Lana Pudar, jedina će nastupiti u dvije discipline -100 i 200 metara delfin. Njen talenat su prepoznali u Mozzart-u, pa je već dvije godine podržavaju kroz akciju „Stipendiranje talenata“. Nedavno su osvajačici svjetske bronze, evropskoj prvakinji i svjetskoj juniorskoj prvakinji obezbijedili bazensku teretanu na bazenu Sveučilišta u Mostaru u kojoj je vrijedno trenirala za Pariz.

A person holding a bag by a poolDescription automatically generated

Lana i njen kolega, plivač banjalučkog Borca, Jovan Lekić (400 metara slobodnim stilom) prvi će krenuti u borbu, a njihove kvalifikacije zakazane su za 27. juli u 11 časova. Mlada bh. plivačica i evropska prvakinja iz Rima 2022. godine u bazen će i 31. jula u kvalifikacijama svoje omiljene discipline - 200 metara delfin u koju polaže najviše očekivanja.

A person holding a ballDescription automatically generated

Dva dana kasnije, na borilište u Parizu će izaći atletičar Mesud Pezer. Perspektivnog bacača kugle, kompanija Mozzart ranije je podržala kroz njegov matični, Atletski klub Zenica, a Pezer im se pridružio u društveno odgovornoj misiji „Stop nasilju nad ženama u BiH“. Prije polaska u Pariz, vrijedno je trenirao na Vlašiću sa bacačicom kugle Kanitom Brka, koja je takođe stipendistkinja Mozzarta. Upravo njemu pripala je čast da, zajedno sa bh. džudistkinjom Larisom Cerić, nosi zastavu BiH na otvaranju Olimpijskih igara.

A person and person standing in front of a hotelDescription automatically generated

Larisa će se takmičiti u kategoriji više od 78 kilograma, a na borilište će 2. avgusta u 10 časova. Osim nje, boje BiH braniće još jedna džudistkinja, Aleksandra Samardžić iz Trebinja, koja će nastupiti u preliminarnoj rundi discipline do 70 kilograma 31. jula.

Za svih petoro predstavnika BiH u plivanju, džudou i bacanju kugle kompanija Mozzart će navijati u borbi za najsjajnija olimpijska odličja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana