Mask podržao "ženu heroja" sa Olimpijskih igara

GS
Foto: Telegraf

PARIZ- Olimpijske igre u Parizu će ostati očigledno upamćene po sjajnim rezultatima, ali i po mnogim skandalima koji krase ovu najveću svjetsku smotru sportista koja se održava na svake četiri godine.

Ovoga puta, skandal dolazi u režiji bokserke kojoj se ne zna pol a zove se Imane Kelif i njene protivnice Anđele Karini.

Njih dvije su se našle u borbi osmine finala, gdje je Italijanka Anđela odlučila da odustane posle 45 sekundi meča. Da stvari budu još interesatnije, ona je odlučila da odustane nakon što je dobila dva udarca u glavu od Imane.

Anđela je odustala jer kako je rekla, previše je boljelo i nije željela da nastavi da se bori, jer nasuprot sebe nije imala ženu.

Zbog toga se oglasio i Ilon Mask, koji je podržao ovu Italijanku. Naime, nakon što je odustala, ona je postala i neka vrsta heroja jer je odlučila da se usprotivi organizatorima i suludim pravilima.

Podsjetimo, Imane Kelif je diskvalifikovana sa Svjetskog prvenstva jer su joj utvrdili da ima broj testoterona koji prelazi dozvoljeni maksimum, kada je i počelo da se sumnja u njen pol. Ipak, Međunarodni olimpijski komitet je dozvolio ovoj bokserki da se takmiči, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana