Marko Marinović – Heroj sa bronzom u čast oca i rodnog grada

GS
Marko Marinović – Heroj sa bronzom u čast oca i rodnog grada

ČAČAK - Desna ruka legendarnog Svetislava Pešića i član stručnog štaba košarkaške reprezentacije Srbije, Marko Marinović, neposredno pred polazak u Francusku doživio je veliki porodični gubitak, jer mu je pred polazak u Lil preminuo otac.

Međutim, profesionalan kakav je oduvijek bio, popularni Malina ipak je odlučio da bude dio nacionalnog tima, jer je olimpijska medalja bila i jedna od posljednjih želja njegovog oca. Donoseći bronzu u rodni Čačak gdje ga je na Gradskom trgu dočekalo na stotine građana, tu želju mu je i ostvario.

- Ovu medalju želim da posvetim mom pokojnom ocu i četvorici ovih momaka, rekao je čuveni Malina pokazujući rukom na mural u centru Čačka na kom su oslikani likovi mladića koji su poginuli u stravičnoj nesreći u Jančićima prije dvije godine.

Takođe je u svom obraćanju dodao da je grad na Moravi još jednom pokazao da zaista jeste grad košarke i da ima i imaće još dugo čime da se ponosi kada je ovaj sport u pitanju.

- Treba da budete ponosni na Aleksu, on je pravi primjer naše čačanske košarke. To je mladić koji se bori za svaku loptu i jedan je od najzaslužnijih za ovu osvojenu bronzu, dodao je Malina.

Da je ovaj iskusni nekadašnji igrač, a sada član stručnog štaba reprezentacije, bio jedan od ključnih karika u timu Svetislava Pešića, koji je u jako teškom momentu nacionalni tim stavio ispred svega, potvrdio je i Avramović pred okupljenim građanima.

Posebno bih istakao upravo Marka, jer u jako teškim trenucima u svom životu došao je u Lil i bio svima nama na raspolaganju tokom 24 sata. Hvala mu mnogo zbog toga, on je moj brat do kraja života, naglasio je Avramović, piše RINA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana