Maljković: Pobjeda nad Kinom na OI vjerovatno najbolja utakmica ove generacije

Tanjug
Foto: KiSS

LIL- Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je poslije ubjedljive pobjede nad Kinom (81:59) kojom je obezbeđen plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara da je to vjerovatno bila najbolja utakmica ove generacije.

"Verovatno da je ovo najbolja utakmica ove generacije. Imali smo dobrih na Svetskom prvenstvu, utakmica protiv Brazila je velika. Ko prati žensku košarku, mogao je da vidi kvalitet centara Brazila. Zato je bilo preteško, sa svim okolnostima. I to je bila velika utakmica. Ovo je ponajveća, da kažemo. Ipak su Olimpijske igre", rekla je Maljković, a prenosi sajt Košarkaškog saveza Srbije. 
    
Maljković je istakla da je bilo važno je da se ekipa izdigne posle prve utakmice u kojoj je neočekivano teško savladan Portoriko. 
    
"To je najviše bolelo što smo u prvom poluvremenu prikazali nešto što je sasvim korektno. To ćete se složiti sa mnom tek posle današnje utakmice Portoriko – Španija. Mnogo je teško… Vidite kakav je haos i kakav je kvalitet. Boli drugo poluvreme, što veze sa mozgom nema. To sebi ne smemo da dopustimo. Devojke su shvatile poruku. Čestitam devojkama. Mnogo teško je pobediti Kinu, koja ima NBA igrače, većina igra u dva vodeća tima, jaka liga. I dalje ponavljam, ima da ugase Evropu, a mi smo takav tim pobedili. Tako da, velika pobeda", dodala je Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana