Majdov: Sve staje u jedan dan

D.D.
Majdov: Sve staje u jedan dan

Džudisti Srbije Aleksandar Kukolj, Milica Žabić i Nemanja Majdov sa nestrpljenjem očekuju nastup na Olimpijskim igrama

Oni će se u Parizu pridružiti Strahinji Bunčiću, Milici Nikolić i Marici Perišić. Danas u Pariz putuje Nemanja Majdov, a sutra Aleksandar Kukolj i Milica Žabić.

Nemanja Majdov na Olimpijske igre putuje kao aktuelni vicešampion svijeta koji će se takmičiti u kategoriji do 90kg.
Nemanja Majdov je drugi nosilac olimpijskog turnira, pa je zbog toga slobodan u prvom kolu, dok će se u drugom kolu 31. jula boriti protiv Grka Teodorasa Celidisa ili protiv Roberta Florentina iz Dominikanske Republike.

-Na Olimpijskim igrama nema favorita, u džudou se sve završava u jednom danu, i nema dobrog ili lošeg žrijeba. Bio sam prvak Evrope i svijeta, ali opet kažem sve zavisi od dana. Čekam za borbu njih dvojicu, sa kojima sam se već borio. Meni je taj prvi meč veoma važan, jer cijela moja karijera se svodi na prvo kolo ili medalju“, istakao je Nemanja Majdov o borbi koja ga očekuje.

Nemanja na Igre putuje u pratnji oca i trenera Ljubiše Majdova, koji ističe da je najvažnije da na Igre putuju zdravi.

-Odradili smo sve što smo zacrtali i na Olimpijske igre idemo zdravi. Ove godine smo napravili velike rezultate, a onda smo program kreirali kako bismo to napravili i na Olimpijskim igrama. Poučeni presijom koju smo sami sebi napravili za Tokio, sada idemo dosta spremniji izjavio je Ljubiša Majdov.

Džudista Aleksandar Kukolj takmičiće se na Olimpijskim igrama po treći put. Aleksandar Kukolj u kategoriji do 100 kilograma imaće prvi meč 1. avgusta protiv Mađara Žombora Vega. Aleksandar se posebno osvrnuo na broj džudista u Timu Srbija na Igrama u Parizu koji se povećao u odnosu na Igre u Tokiju.

-U Pekingu nije bilo džudista, tako da idemo uzlaznom putanjom. Sam plasman na Olimpijske igre je veliki značaj. To što nas je u Tokiju bilo petoro, a sada šestoro, znači da idemo napred. Nadam se da će ih na sledećim Igrama biti još više, pošto ću ja tada biti na drugoj strani. Suštiniski to znaći da smo brojniji, da smo kvalitetniji, i da imamo više šansi za medalju nego što smo to imali ranije, istakao je Aleksandar Kukolj.

Prvi put na Olimpijskim igrama nastupiće džudistkinja Milica Žabić.  Takmičenje u kategoriji preko 78kg za Milicu Žabić počinje 2. avgusta, a protivnica u prvom kolu biće joj Asja Tavano iz Italije.

-Idem na prve Olimpijske igre, i to je drugačije takmičenje u odnosu na sva ostala na koja sam navikla. Imam pozitivnu tremu, jedva čekam svoj takmičarski dan. Fizički sam spremna da predstavim svoju zemlju, sebe i svoj klub, i nadam se najboljem“, zaključila je Milica Žabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana