"Posljednji ples": Đoković i Nadal po 60. put! (VIDEO, FOTO)

B92
Foto: Tanjug/AP

Šezdeseti duel između teniskih legendi Novaka Đokovića i Rafaela Nadala je pred nama.

Žrijeb u Parizu je odlučio da dvojicu teniskih velikana spoji već u drugom kolu Olimpijskih igara, na kojima Novak juri ono što mu jedini nedostaje – olimpijsko zlato.

Baš su u francuskoj prestonici prije 18 godina po prvi put igrali, a danas će odmjeriti snage po 60. put.

Novak za sada ima pobjedu više (30:29) i važi za favorita pred naredni meč, iako se igra na Rafinom omiljenom mjestu i podlozi – Filip Šatrijeu, gdje je "upisao" nevjerovatnih 14 titula Rolan garosa.

Inače, Nadalu se nije svidjelo to što je ovaj meč okarakterisan kao posljednji između njih dvojice. Među onima koji su ga okarakterisali kao "posljednji ples" je bio i Novak Đoković. Španac to nije znao, ali ga je uvrijedilo.

"Ko je rekao da je to posljednji ples, ko to kaže", bijesno je rekao Nadal nedavno poslije meča dubla sa Karlosom Alkarasom.

Meč je komentarisao i sam Đoković.

"Nismo igrali dugo ovde. Imali smo epske i spektakularne mečeve, ništa manje ne očekujem ni sad iako nije na vrhuncu igre, ali ne nigram ni ja tako. Svima će biti drago da igramo, s obzirom na naše karijere i sve što smo uradili do sada. Taj meč potencijalno privlači veliku pažnju", rekao je Srbin.

Nadal je poručio kako današlji meč igraju "u drugačijoj situaciji".

"Kada smo se sretali ranije, bilo je u posljednjim rundama za važne stvari. Ne znam na kom nivou mogu da budem. Daću sve od sebe da mu stvorim probleme. Neizvjesno je šta će se desiti, ali ući ću sa stavom i inspiracijom. Radiću na tome da to bude posebno veče", rekao je Nadal.

Posljednji meč dvojice velikana, prije dvije godine, na istoim mjestu, pripao je Nadalu.

Na Olimpijskim igrama igrali su jedan protiv drugog samo jednom, u Pekingu 2008. godine. I taj meč je pripao Špancu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana