Krah srpskih košarkašica

Milan Zubović
Krah srpskih košarkašica

PARIZ - Srpske košarkašice ostale su bez plasmana u polufinale Olimpijskih igara nakon što su ubjedljivo poražene od Australije rezultatom 67:85, u četvrtfinalu.

Izabranice Marine Maljković nisu ponovile uspjeh svojih muških kolega koji su juče eliminisali Australijance nakon najvećeg preokreta u istoriji Igara, odnosno pobjede nakon što su u jednom trenutku gubili sa 24 poena razlike.

Početak obje utakmice bio je sličan. Srpkinje su se držale na startu kada su Australijanke počele da kontrolišu igru i rezultat. Uzalud je Maljkovićeva galamila na tajm autu i tražila od svojih igračica da brže i jače igraju odbranu, ali one to nisu mogle da ispoštuju pa je prednost protivnica rasla iz minuta u minut.

"Orlovi" su u trećem periodu slomili "kengure" dok "orlice" to nisu uspjele već se u tih deset minuta njihova igra totalno raspala te su "upale u minus od 28 poena". Do kraja meča Australijanke su odradile posao, a Srpkinje ostale bez polufinala kojeg su igrale u Rio de Žaneiru 2026. kada su osvojile bronzanu medalju i Tokiju 2021. kada su stigle do četvrte pozicije. 

Najbolja u srpskim redovima bila je Jovana Nogić sa 17 poena, Angela Dugalić ubacila je 14, a Ivana Raca deset uz sedam skokova. Kod pobjednica prednjačila je Alana Smit sa 22 poena, Džejd Melburn dodala i Kajla Džordž ubacile su po 18.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana