Košarkaši Grčke pobijedili Australiju

Tanjug
Foto: Tanjug/ AP

LIL- Košarkaši Grčke pobijedili su Australiju rezultatom 77:71 u meču posljednjeg kola grupe A i tako sačuvali teoretske šanse za plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara, ali ne zavise samo od sebe.

Grčka je u prvom poluvremenu igrala furiozno i imala je velikih plus 17 na "velikom odmoru" - 53:36. Nije Australija uspela da se značajno primakne u trećoj dionici, pa se u posljednih 10 minuta ušlo vođstvom Grčke 62:50. Dva minuta i 20 sekundi prije kraja Australija se primakla na 69:71, ali nije uspjela da preokrene.

Grčku je ka prvoj pobjedi na Igrama poslije 16 godina predvodio Janis Adetokumbo sa 20 poena, sedam skokova i šest asistencija, Tomas Volkap je dao 18 poena, a Konstantinos Mitoglu i Vasilis Toliopulos po 13.

Džok Lendejl je bio najefikasniji u Australiji sa 17 poena, Peti Mils je dao 13, Dajson Danijels 11, a Dante Eksum šest uz očajan šut iz igre (1/5 dvojke, 1/4 trojke, 1/3 slobodna bacanja).

Grčka je pobjedom obezbijedila najmanje treće mjesto u grupi, ali ne i plasman u četvrtfinale kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane selekcije jer ima goru koš razliku (minus osam) od Brazila (minus sedam).

 Australija sad zavisi od meča Kanada - Španija i samo je poraz šampiona Evrope vodi do drugog mjesta i četvrtfinala, ukoliko "furija" pobijedi, "kenguri" će biti eliminisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana