Košarkaši Francuske pobijedili Japan poslije produžetka

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

LIL - Košarkaši Francuske pobijedili su Japan poslije produžetka rezultatom 94:90 (84:84) u meču drugog kola grupe B na Olimpijskim igrama.

Francuska je bila bolja u prvom poluvremenu, ali nije uspjela da prelomi meč. U drugom poluvremenu Japanci su uspeli da stignu i prestignu prednost domaćina. Minut i šest sekundi prije kraja Japan je poveo 80:77, da bi trojkom izjednačio Evan Furnije 50 sekundi prije kraja.

Uslijedila je serija Japana 4:0 za 84:80 na 16 sekundi prije kraja. Deset sekundi prije kraja Metju Stracel trojkom uz dodatno slobodno bacanje poravnava na 84:84. Juki Kavamura je promašio šut za pobjedu Japana, pa se otišlo u produžetak.

Serijom 8:0 na startu produžetka djelovalo je da je Francuska prelomila meč, ali Japan je osam sekundi prije kraja sitigao na minus dva - 90:92. Šest sekundi prije kraja Stracel realizuje oba slobodna bacanja i tako stavlja tačku na utakmicu.

Viktor Venbajama je predvodio Francusku sa 18 poena, Stracel je dao 17, Evan Furnije 14, a Geršon Jabusele 13 poena.

Juki Kavamura je dao 29 poena za Japan, Rui Hačimura, koji je isključen osam i po minuta prije kraja, dao je 24, a 16 Džoš Hokinson. 

Kasnije danas u grupi B igraju Njemačka i Brazil. U posljednjem kolu igraju Japan i Brazil, odnosno Njemačka i Francuska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana