Kevin Durent ispisao istoriju (FOTO)

GS
Foto: Tanjug/ AP

PARIZ- Američki košarkaš Kevin Durent je ubacivši 11 poena protiv Brazila postao najbolji strijelac u istoriji muške i ženske reprezentacije SAD na Olimpijskim igrama, a potom je najavio polufinalni duel protiv Srbije.

Kevin Durent je dosad na Olimpijskim igara ukupno postigao 494 poena, te je tako prestigao i legendarnu Lisu Lesli koja je na četiri turnira (1996, 2000, 2004, 2008) upisala 488 poena.

Takođe, na meču protiv Portorika je prvotimac Finiks Sansa takođe ispisao istoriju. Uhvatio je tada četiri skoka, te je i najbolji skakač u istoriji reprezentacije SAD, piše B92.

On ima tri zlatne medalje sa Olimpijskih igara i na vrhu je izjednačen sa Karmelom Entonijem pa će i u toj kategoriji postati vladar ukoliko SAD osvoji zlato ove godine u Parizu.

Na tom putu mu stoji Srbija, sa kojim Amerikanci dijele megdan u četvrtak od 21 sat, a Durent smatra da će tu presuditi veća želja.

"Veoma nas dobro poznaju, kao i mi njih, tako da će biti ključno ko želi više. Jasno vam je šta želim da kažem? Analiziraćemo utakmicu, raditi skauting i tako te stvari", zaključio je Durent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana