Kari: Srbija je sjajan tim, težak da se pobijedi

B92
Foto: Tanjug/AP

Najbolji strijelac SAD protiv Srbije u polufinalnom meču Olimpijskih igara Stef Kari odao je priznanje srpskom timu na fenomenalnoj partiji do samog kraja.

Nevjerovatni Kari utakmicu je završio sa 36 poena.

Morao je da bude najboljaj verzija sebe, ne samo on, da bi Srbija bila pobijeđena u epskoj utakmici dva vjerovatno najbolja tima svijeta u ovom trnutku.

"Pričali smo čitavo ljeto, bez obzira kako to svima izgledalo da će biti lako, znali smo da ćemo u jednom momentu imati ozbiljan izazov. Srbija je sjajan tim, težak da se pobijedi, Igrali smo tri puta za kratko vrijeme, tako da je naš povratak večeras bio nevjerovatna stvar. Ponašali smo se isto kad smo gubili, igrali kako znamo i hvala Bogu za ovu pobjedu, sada ćemo samo uživati u trenutku", rekao je Kari poslije meča.

Srbija dominirala pa pala u finišu

O preokretu, kaže da je odbrana uradila najveći posao.

"Došli smo ovdje da uzmemo zlato i večeras smo ispred sebe imali težak zadatak. Ubrzali smo ritam kad je bilo najvažnije, preokrenuli situaciju na terenu, pogađali smo, počevši od mene, Kej-Dija i ostalih, Džoel je ušao i dao neke velike poene, Lebron takođe, ali nam je zapravo odbrana donijela pobjedu, ona nas je nosila", rekao je Kari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana