Jake riječi kapitena Srbije: Neka nas se drugi plaše

B92
Foto: Tanjug/ AP

PARIZ- Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Jakšić bio je zadovoljan nakon pobede protiv Francuske kojom je ostvaren plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu.

"Delfini" su slavili trijumf 15:8 i nadigrali domaćina koji je imao veliku podršku sa tribina.

"Čestitam ekipi koja se podigla posle dva teška poraza. Jako nam je bilo bitna utakmica zbog prolaska dalje. to ništa ne menja nismo na najboljem i našem vrhunskom nivou. Mnogo je bolje, da smo ovako igrali prethodna tri meča bilo bi drugačije. Idemo dalje, sledi Mađarska idemo punim ritmom i nadam se boljem izadnju nego danas. Značile su nam pune tribine bez obzira da li je navijanje bilo pozitivno ili negativno, mislim da ćemo krenuti ka gore. Neću ništa da pričam, da pokažemo u bazenu, kao i danas", poručio je Nikola Jakšić.

Da li se ekipe iz druge grupe plaše Srbije?

"Pretpostavljam. Nije bez razloga. Da mi taj strah opravdamo, pa da pokažemo ko smo i šta smo", rekao je Jakšić.

Iskusni Miloš Ćuk takođe potencira nastavak turnira u istom ovakvom ritmu.

"Sigurno najbolja igra i odbrana, strpljiva, smirena. Onako kako mi treba da izgledamo. Nema euforije, primarni cilj je bio prolazak u četvrtfinale. To smo uspeli ovom pobedom, Okrećemo se Mađarima, da probamo, da vidimo da li znači plasman. Idemo sledeću utakmicu 200 posto samo da ne bismo ispali iz ritma u koji smo danas ušli. Mi smo formu tempirali od četvrfinala, tu bi trebalo da da krenemo kao tome. Fizički se bolje osećamo i verujem da ide kao tome i da ćemo svaku narednu utakmicu", rekao je Ćuk.

Srbija će grupnu fazu završiti utakmicom protiv Mađarske u ponedjeljak od 12.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana