Hrvat Srbić pobjesnio na OI: Kod nas to tako funkcioniše

Agencije
Hrvat Srbić pobjesnio na OI: Kod nas to tako funkcioniše

PARIZ - Hrvatski gimnastičar Tin Srbić izjavio je da je bio vrlo nezadovoljan tretmanom Hrvata.

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić vrlo dobrim nastupom u polufinalu zakoračio je prema plasmanu u finale Olimpijskih igara, ali nakon nastupa govorio je o tretmanu hrvatskih sportista od strane organizatora na ceremoniji otvaranja.

- Gledao sam prvi dio, zaključno sa dijelom u kojem su pokazali naše sportiste. Uznemirilo me je kada sam vidio kako smo izašli, kada sam vidio da sportisti nisu bili u prvom planu, nego neki drugi ljudi. Neki drugi ljudi su bili na ivici broda i samo su se oni vidjeli, a sportisti su ostali u pozadini. Na Olimpijskim igrama smo zbog sportista, ni zbog koga drugoga. I Barbara Matić i Đovani Černogoraz koji su nosili zastavu utopili su se u to sivilo. Mislim da su oni morali da budu istaknuti jer su zaslužili da nose zastavu, pored njih staviti sve ostale sportiste koji su bili na otvaranju, a ne neke druge ljude. Bože moj, kod nas to očigledno uvijek tako funkcioniše, rekao je Srbić.

Tin Srbić je blizu nastupa u finalu 5. avgusta, prošli put je u Tokiju osvojio srebro, a sada se njegov glavni konkurent Daiki Hašimoto plasirao kao 11. i van je najboljih 8.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana