Haos u Parizu, VAR nakon dva sata poništio gol Argentine

Darko Dragičević
Haos u Parizu, VAR nakon dva sata poništio gol Argentine

PARIZ - Nevjerovatan start fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama. Dva sata nakon završetka meča poništen je gol Argentine kojim je ekipa u 16.minutu sudijske nadoknade došla do 2:2 protiv Maroka, pa su igrači opet morali na teren.

Odigrali su ponovo pet posljednjih minuta a kraju je Maroko slavio sa 2:1 u opštem haosu na startu Olimpijskog turnira. Do ove situacije je došlo zbog haosa na kraju meča.

Argentina je u 116.minutu postigla gol za 2:2 a strijelac je bio Kristijan Medina. Navijači Maroka su zatim gađali Argentince svim i svačim s tribina. Rezultat 2:2 je tada ostao na snazi, jer su i VAR sudije bile u prekidu rada.

Zvanični spiker je saopštio navijačima da napuste tribine.Tek kada se situacija na terenu primirila, dakle dva sata poslije gola Argentine, u VAR sobi je pregledana situacija kod gola Argentinaca i "zamrznuti" snimak je objavljen i na ekranu stadiona da svi vide.

Utvrđeno je da je strijelac gola Medina bio u ofsajdu  u momentu kada se aktivirao posle pogođene prečke saigrača.

Meč je potom nastavljen, igrači su izašli da odigraju poslednja tri minuta meča pri rezultatu 2:1 za Marokance koji su u preostalom vremenu uspjeli da sačuvaju mrežu i odnesu pobjedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana