Evo šta je pozadina rasprave Pešića i Đokovića

Kurir
Evo šta je pozadina rasprave Pešića i Đokovića

BEOGRAD - Poslovi članova njihovih familija vezani za košarkaški klub iz Emirata bili su povod za žustar razgovor legendarnih asova, Svetislava Pešića i Novaka Đokovića, prilikom proslave medalja sa Olimpijskih igara.

Fotografije Kurira, kao i reči njihovog reportera s lica mesta otkrile su da je došlo do rasprave između Svetislava Pešića i Novaka Đokovića na proslavi olimpijskih medalja!

Cijela priča dobila je potvrdu, pošto smo iz više izvora čuli prave razloge zbog kojih je Đoković zamolio Pešića da izađu iz kluba i popričaju. Naime, riječ je o raspravi oko košarkaškog kluba Dubai, a za njega su bile vezane porodice Đoković i Pešić. Tačnije, Đorđe Đoković, Novakov brat, kao i Marko Pešić, sin selektora Srbije. Takođe, čak je i sam Pešić bio u planovima za mjesto trenera ovog novoformiranog kluba.

Đorđe Đoković je figurirao kao glavna osoba u kompletnom projektu! A onda je došlo do šokantnog odlaska iz kluba poslije nekoliko mjeseci rada na cijelom projektu. Bez ikakvog validnog objašnjenja, Đorđe je otišao s pozicije predsjednika KK Dubai.

Postojala je opcija da za trenera bude angažovan upravo Svetislav Pešić nakon što istekne ugovor sa KSS. Prema nekim informacijama do kojih je došao Kurir, uključen je bio i Marko Pešić, ali je on figurirao kao dio uprave kluba iz Emirata, vjerovatno kao direktor. Tu je došlo do problema, a cijela priča stigla je i šeika koji je finansijski stajao iz kompletnog projekta.

Nisu mu se dopale raznorazne igrarije na tu temu, pa je odlučio da dalje nastavi bez obje te strane. Novak je tražio odgovore od Karija upravo na temu Dubaija, a Pešić mu se pravdao kako on nije bio dio nikakvih priča niti zakulisnih radnji koje se tiču tog novoformiranog kluba.

Da li su pala neka obećanja koja su bila prekršena, ostaće nepoznato, ali sve to je puklo preko noći. Nole i Kari jesu na kraju završili zajedno u klubu zagrljeni i u slavljeničkoj atmosferi, ali je i dalje ostalo sve neriješeno na relaciji Marko Pešić - Đorđe Đoković.

Umjesto dogovora i da zajedno budu dio kompletne priče zvane KK Dubai, na kraju su i jedni i drugi ostali bez unosnog posla.

Odustali od Evrokupa i smanjili ciljeve

Iako se po potencijalnim trenerskim imenima - a to su u početku bili Svetislav Pešić i Aleksandar Đorđević - moglo naslutiti da Dubai već u prvoj sezoni ima velike ambicije, došlo je do preokreta. Angažovan je hrvatski stručnjak Jurica Golemac, pa je odmah bilo jasno da su ciljevi manji od očekivanih. Dubai je odustao i od takmičenja u Evrokupu i od jeseni će nastupati samo u regionalnoj ABA ligi. Videćemo kakve su dalje ambicije novoformiranog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana