Duško Vujošević: Kapa dole košarkašima i stručnom štabu Srbije

ATV
Duško Vujošević: Kapa dole košarkašima i stručnom štabu Srbije

Košarkaši Srbije odigrali su herojsku utakmicu protiv SAD-a, ali to ipak nije bilo dovoljno za trijumf.

Ipak, poraz na kraju ne umanjuje činjenicu da su "orlovi" zadivili cijelu košarkašku planetu, a nekadašnji trener beogradskog Partizana Duško Vujošević za ATV poručuje da su izabranici Svetislava Pešića zaslužili sve pohvale. 

"Kapa dole stručnom štabu i igračima. Veći dio utakmice vodili smo, igrali bolje i pametnije. Amerikanci su fizički fantastični, međutim košarka je misaona igra i Pešić je postavio takav ritam utakmice gdje je produžio napad, oborio ritam, gdje se oni uopšte nisu adaptirali. Predvođeni Jokićem, sa jakom i čvrstom odbranom, uz određene rizike koji su potrebni da bi se utakmica protiv njih otvorila, mislim da smo zaslužili da dobijemo meč. Pokazali smo čvrstinu u skoku i bila bi to istorijska stvar. Ionako je nešto što će da se pamti i za čime će da se pati, ali da smo dobili napravili bi veliki posao i za srpsku i za evropsku košarku", kaže Vujošević. 

Nekadašnji trener Partizana smatra da su "orlovi" sav fokus odmah morali da prebace na utakmicu sa Njemačkom za treće mjesto. 

"Igrači treba da se oporave, vjerovatno su danas potpuno prazni. Treba da budu spremni jer samo igrajući na sličan način možemo do pobjede protiv svjetskog šampiona i do bronzane medalje, koja bi sijala zlatnim sjajem", poručuje Vujošević. 

Iskusni strateg poručuje da je činjenica da su sudije u pojedinim situacijama bile više naklonjene Amerikancima. 

"Činjenica jeste da su im nisu svirali neke korake. Kako se bližio kraj utakmice sudije su sve više potpadale pod njihov uticaj i autoritet. Čini mi se da Jokić nije bio dovoljno ispoštovan i zaštićen, ali i pored svega toga, uz malo više sreće koju smo apsolutno zaslužili, mogli smo da dobijemo meč. Treba da se okrenemo na utakmicu sa Njemačkom u svakom smislu i ne treba da se troši energija na bilo šta drugo, dok se ne završi takmičenje", zaključio je Vujošević. 

Srbija i Njemačka utakmicu za bronzanu medalju igraju sutra od 11 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana