Đoković dominirao, pa se namučio protiv Nadala

D.D.
Đoković dominirao, pa se namučio protiv Nadala

PARIZ – Srpski teniser Novak Đoković izborio je plasman u osminu finala Olimpijskih igara u Parizu, nakon što je u klasiku savladao Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima je bilo 6:1, 6:4.

Srpski teniser je prikazao dva potpuno različita lica u ovom meču. U prvom setu je dominirao, dok je u drugom dozvolio  rivalu da se vrati i to svojim greškama. Imao je 4:0, ali je rival uspio da dođe do izjednačenja, ali nije mogao do potpunog preokreta. 

Đoković je dominirao u prvom setu. Za samo 39 minuta je dobio ovaj period i uspio je da dođe do dva brejka protiv velikog rivala. Nadal nije uspijevao da pronađe rješenje za igru srpskog tenisera, koji je kažnjavao svaku grešku rivala, tako da je Španac  uspio samo da osvoji gem. Novak je tek drugi igrač koji je na ovim terenima dobio prvi set sa 6:1.

Ista situacija je nastavljena i u drugom setu. Đoković je dominirao na terenu „Filip Šatrije“ gdje nije imao pravog rivala. Nekada najveći rival je kasnio, njegovi udarci nisu imali potrebnu jačinu tako da je Novak brzo poveo sa 4:0.

Nadal se u tim trenucima probudio. Uspio je da napravi brejk nakon grešaka Novaka i tada je vezao tri gema i smanjio na 3:4. Zataim je Španac još jednom iskoristio svoju šansu da napravi brejk i došđao do izjednačenja 4:4.

U momentima kada je Nadal preuzimao inicijativu, srpski teniser je uspio da pronađe svoju igru. Opet je krenuo da igra agresivnije pa je imao tri brejk lopte koje nije iskoristio. Ipak, četvrtu brejk loptu Đoković je iskoristio i poveo 5:4. Nakon toga je uspio da brejk potvrdi za veliku pobjedu.

Prvi  nosilac je tako ostvario 31 pobjedu u 60. međusobnom  duelu. Protivnik u osmini finala biće pobjednik duela Mateo Arnaldi – Dominik Kepfer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana