Danas ključni dueli u više disciplina

GS
Danas ključni dueli u više disciplina

PARIZ - Šestog takmičarskog dana Olimpijskih igara u Parizu, medalju cilja još jedan srpski strijelac - Lazar Kovačević u disciplini malokalibarska puška, trostav.

Vaterpolisti od 12.05 igraju protiv Španije. Basketaši će na teren dva puta, a protivnici će im biti Holanđani (10.05) i Francuzi (22.35). Novak Đoković se u 19.00 časova sastaje sa Grkom Stefanosom Cicipasom u četvrtfinalu olimpijskog turnira.

Đoković protiv Cicipasa za plasman u polufinale
Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, četvrti put u karijeri stigao je na tri koraka od osvajanja olimpijskog zlata. Nakon Pekinga 2008, Londona 2012. i Tokija 2021, Novak će igrati u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Parizu. Večeras od 19.00 časova, na Stadionu "Filip Šatrije", Đoković će se suočiti sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

Đoković je turnir u Parizu započeo rutinskom pobedom protiv Australijanca Metjua Ebdena (2:0), prepuštajući mu samo jedan gem. U drugom kolu, savladao je Španca Rafaela Nadala (2:0), a u osmini finala pobedio je Nemca Dominika Kepfera, takođe bez izgubljenog seta (2:0).

Cicipas nije imao mnogo teži put do četvrtfinala. Započeo je trijumfom protiv Belgijanca Zizua Bergsa (2:1), izgubivši drugi set sa 6:1. Potom je pobedio Britanca Danijela Evansa (2:0), a u osmini finala savladao je Argentinca Sebastijana Baeza (2:0).

Đoković i Cicipas će 14. put biti sa suprotnih strana mreže. Srpski teniser vodi u pobedama sa 11:2 i nije izgubio od Grka još od 2019. godine, kada je igrao u četvrtfinalu mastersa u Šangaju.

Ove godine još uvek nisu odigrali međusobni duel, a poslednji put su se sreli u finalu Australijan opena prošle godine, kada je Đoković izašao kao pobednik.

Cicipas nikada nije nadigrao Đokovića na šljaci, pa ni na mestu na kojem će danas igrati. Srbin ga je dva puta pobedio na Rolan Garosu - u polufinalu 2020. i finalu 2021. godine, kada grčkom teniseru ni dva seta prednosti nisu bila dovoljna da podigne Kup musketara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana