Čađo: Vjerujem da možemo da pobijedimo Kineskinje

Tanjug
Foto: Agencije

LIL - Srpska košarkašica Saša Čađo rekla je da vjeruje da reprezentacija Srbije može da savlada Kineskinje u meču drugog kola A na Olimpijskim igrama.

Utakmica se igra u srijedu od 13 i 30 u Lilu.

U prvom kolu, u nedjelju, reprezentacija Srbije je pobijedila Portoriko (58:55), dok je Kina izgubila poslije produžetka od Španije sa (89:90).

Protivnik je Srpkinjama dobro poznat, u pitanju je selekcija Kine sa kojom su se izabranice Marine Maljković sastajale na prethodna dva olimpijska turnira, ali i ovog i prethodnog ljeta u pripremnim periodima.

"Imali smo pripremnu utakmicu sa njima i poznajemo ih dobro. Danas smo radile na stvarima kako da ih zaustavimo. Vjerujem da možemo da ih dobijemo. Smatram da imamo dobru taktiku. Na nama je da izađemo na teren i odradimo šta se traži od nas", istakla je Čađo za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

"Znamo ih dobro. Igraju mnogo na niskom postu. Igraju brzo, imaju brze bekove. Radile smo vrijedno i vjerujemo u Marininu taktiku. Nadam se da će biti dobra utakmica, da ćemo dati naš maksimum, da će to biti dovoljno da pobijedimo na kraju", dodala je Ivana Raca.

Srbija je u Tokiju prije tri godine obezbijedila plasman u polufinale pobjedom protiv Kine 77:70, dok je pet godina ranije u Riju u grupnoj fazi rezultat bio 80:72 za naš tim. Ovog ljeta u Kortrajku na pripremnom turniru Srbija je slavila protiv Kine sa 93:82 uz 16 poena Jovane Nogić i 14 Nadije Smailbegović, dok je prošlog ljeta u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica" bilo 86:55 za ekipu Marine Maljković.

U drugom duelu dana u grupi A, od 11 časova u Pjer Moroa hali igraće Portoriko i Španija. Plasman u četvrtfinale obezbijediće dvije prvoplasirane ekipe iz grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe sa turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana