Brojne kritike na račun ceremonije otvaranja OI: Ona je bila jedina svijetla tačka

Tanjug
Brojne kritike na račun ceremonije otvaranja OI: Ona je bila jedina svijetla tačka

LONDON - Svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu izazvala je kritike hrišćana, koji su osudili prikazanu parodiju na sliku „Posljednja večera“ Leonarda da Vinčija, ali je bilo i drugih zamjerki, piše Dejli mejl.

Kako se navodi, kritičari ceremonije su ukazali i na tehničke gafove, a gledaoci su se žalili na loš zvuk, do čega je došlo zbog jake kiše.

Pojedini gledaoci su ocijenili da je nastup Selin Dion bio jedina svijetla tačka, dodajući da se izvođači nisu dobro čuli zbog pljuska. Dodaje se da je bilo i bizarnih scena, poput pjevačice obučene kao Marija Antoaneta koja drži svoju odrubljenu glavu. Najviše reakcija i kontroverzi izazvao je, međutim, performans koji je predstavljao parodiju slike "Posljednja večera“ Leonarda da Vinčija. U ovom performansu na mostu iznad Sene za stolom su se okupili plesači, modeli, modne ikone i transvestiti, a sto je poslužio i kao modna pista.

Pored lošeg kvaliteta zvuka i još nekih tehničkih poteškoća, bilo je i drugih gafova, kao kada su sportisti iz Južne Koreje predstavljeni kao Sjeverna Koreja ili kada je olimpijska zastava okačena naopako. Mnogi korisnici na društvenim mrežama zbog svega toga naveli su da je jedino nastup Selin Dion donekle popravio utisak. Kanadska zvijezda zatvorila je svečanu ceremoniju otpevavši hit Edit Pjaf “Himna ljubavi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana