Brnabić: Ne postoje reči da se opišu sreća i ponos Srbije

Srna
Foto: Tanjug/ AP

BEOGRAD- Predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić saopštila je da se Srbija ponosi najboljim teniserom svijeta Novakom Đokovićem i njegovim zlatnim uspjehom na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Čestitam najboljem sportisti u istoriji Srbije i najboljem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću na zlatnoj olimpijskoj medalji koju ste doneli našoj zemlji. Ne postoje reči kojima možemo, makar približno, opisati koliko smo srećni i ponosni što Vas imamo. Raduj se, Srbijo!", objavila je Brnabićeva na društvenoj mreži "Instagram".

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević istakao je da je Đoković najveći borac, najveći teniser i čovjek koji je pokazao da se ogromnim radom, trudom i vjerom svi snovi mogu ostvariti.

"Teško je sada sabrati sve emocije, veliki naš Novače. Igrali ste za istoriju, igrali ste srcem i svom snagom za našu Srbiju! Vi ste najveći ponos i inspiracija za naš mali, ali ponosan i prkosan narod!", objavio je Vučević na društvenoj mreži "Iks".

On je poželio Đokoviću da nastavi da ispisuje istoriju svjetskog sporta, na radost svih u Srbiji.

"Bravo za najveće zlato! Živela Srbija!", poručio je Vučević.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, savladavši u finalnom meču Španca Karlosa Alkaraza sa 2:0 u setovima /7:6, 7:6/.

Olimpijsko zlato bilo je jedino odličje koje je nedostajalo Đokoviću, rekorderu po broju grend slem titula i po broju sedmica provedenih na prvom mjestu ATP liste. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana