Amerikanci ipak prejaki za "orlove"

Milan Zubović
Amerikanci ipak prejaki za "orlove"

LIL - Košarkaši Srbije nisu uspjeli da iznenade SAD na startu olimpijskog turnira te su doživjeli su poraz rezultatom 84:110.

Amerikanci su opravdali ulogu favorita mada su Srbi pokazali zube i pokazali da ova ekipa prepuna zvijezda ima mana, a da bi „orlovi“ mogli da naprave dobar rezultat. 

Iako selektor Svetislav Pešić insistira na jakoj odbrani protiv Amerikanaca to nije bilo moguće odigrati u prvom poluvremenu kada jednostavno nisu promašivali te postigli 58 poena. Blistao je Kevin Durent koji se oporavio od povrede, zbog koje nije trenirao nekoliko dana te bio pod znakom pitanja za ovaj duel, pa je ubacio čak 21 poena za osam minuta i 39 sekudni provedenih u igri. 

Imao je nestvarnih 8-8 iz igre i svih pet pogođenih trojki, a ukupno su u ovom segmentu igre imali 67 odsto (12-18). I pored toga Srbija je na samom početku imala vođstvo uz skromnih 31 odsto za tri (5-16), ali je ubacila 49 poena. 
Ritam utakmice malo je pao u drugom poluvremenu. 

Amerikanci su kontrolisali igru i rezultat mada se Srbi i dalje nisu predavali mada to nije bilo dovoljno da se dođe do pobjede. 

Najbolji u srpskom timu bio je Nikola Jokić sa 20 poena četiri skoka i sedam asistencija, 14 je ubacio Bogdan Bogdanović, 13 Ognjen Dobrić, 11 Vaslije Micić, a deset Aleksa Avramović. Amerikance je predvodio Kevin Durent sa 23 poena, Lebron Džejms je imao 21 poen i devet asistencija. 

Džejms postao je najstariji američki košarkaš na OI. Član Los Anđeles Lejkersa sa 39 godina odigrao je meč dok je prethodno najstariji američki košarkaš na Igrama bio Leri Bird sa 35 godina kao član prvog Drima tima 1992. godine u Barseloni. Džejmsu su ovo četvrte Olimpijske igre, 2004. je osvojio bronzu, a 2008. i 2012. zlato. 

„Orlove“ je sa tribina stadiona u Lilu bodio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koj je imao i zastavu Republike Srpske. Iduću utakmicu Srbija će igrati 31. jula protiv Portorika od 17.15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana