Zvorničanka na širem spisku Srbije za Olimpijske igre

D.D.
Zvorničanka na širem spisku Srbije za Olimpijske igre

ZVORNIK -Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za treći uzastopni olimpijski turnir koji će se u julu i avgustu igrati u Lilu i Parizu, a među košarkašicama koje su se našle na širem spisku Marine Maljković je i Milica Dragičević iz Zvornika.

Sjajne igre u dresu Crvene Zvezde u tek završenoj sezoni bile su najbolja preporuka za poziv na okupljanje najboljih košarkašica Srbije, iako je Milica tek u februaru napunila 17 godina. Svoj veliki potencijal pokazala je nastupima u kadetskoj reprezentaciji Srbije, a sigurni smo da će ukazano povjerenje selektora ova ekstra talentovana košarkašica iskoristiti i dokazati da je spremna da uđe u sistem seniorskog tima, objavio je Infobirač.

Tokom dosadašnje karijere Milica Dragičević je nastupala za Budućnost iz Banovića i mlađe reprezentativne selekcije BiH, a prošle godine je prvi put zaigrala u dresu kadetske reprezentacije Srbije i prešla u Crvenu Zvezdu. U tek završenoj sezoni sa damama u crveno-belom je postala vicešampion Srbije i igrala je finale Kupa, a prosječno je tokom sezone bilježila 6,3 poena i 2,1 asistenciju po meču.

Najbolje košarkašice Srbije u junu mjesecu odlaze u standardnu bazu na Zlatibor, a do početka Olimpijskih igara treniraće u Beogradu uz učešće na turniru u Belgiji i dvije prijateljske utakmice protiv Francuske u Lionu. Srbija će u Lilu na Olimpijskom turniru biti u grupi A zajedno sa selekcijama Španije, Kine i Portorika. Plasman u četvrtfinale koje će se igrati u Parizu, obezbijediće po dvije najbolje prvoplasirane ekipe iz svake od tri grupe, kao i dva trećeplasirana tima sa boljim rezultatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana