Zvezdi pripao srpski derbi ABA lige

GS
Foto: ABA liga

ČAČAK - Košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac rezultatom 93:87, u okviru trećeg kola ABA lige.

Izabranici Duška Ivanovića tako u pobjedničkom raspoloženju dočekuju duplo kolo Evrolige i mečeve sa Monakom (srijeda, Beograd) i Virtusom (petak, Bolonja).

Zvezda je ostvarila treći trijumf u regionalnom prvenstvu, dok su Čačani, nakon pobjeda nad Megom i Cibonom, upisali prvi poraz.

Jako dobru utakmicu odigrao je Miloš Teodosić, koji je upisao 10 poena, osam asistencija, tri skoka te po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Prvo poluvreme u Čačku čini se da je bilo nikad brže. Trajalo je samo 35 minuta tokom kojih je viđeno samo četiri slobodna bacanja, po dva na obe strane.

Crveno-bijeli iz Beograda su bolje otvorili ovaj susret, serijom 7:0. Najpre trojka Gedraitisa, a onda u roku od nekoliko sekundi četiri poena Simonovića.

Dejan Mijatović je reagovao ranim tajm-autom, koji je urodio plodom, pošto su domaći kontra-serijom 6:0 uspeli da uzvrate rivalu.

Ubrzo je viđeno fenomenalno zakucavanje Džavona Frenklina, koja je bila uvod u pregršt dorbrih poteza i lepih poena na oba kraja parketa.

Teodosić se mučio sa šutom za tri poena, ubacio je doduše jednu, pridružio mu se Gedraitis sa još jednom, dok je niz poena Rebrače održavao Borac u igri.

Drugi kvartal je počeo u nešto sporijem ritmu, ali dovoljno dobrom za Zvezdu, koja je poenima Nedovića i Davidovca stekla +8, što je naterao Mijatovića na novi tajm-aut.

Ovoga puta on nije bio plodonosan, pošto je Zvezda potom stekla i prvu dvocifrenu prednost, koju je trojkama održavao i Nejpir.

Jago Dos Santos, koji nije igrao u Kaunasu, uspeo je da iz prvog kontakta sa loptom ubaci trojku, za maksimalnih +12 u tom trenutku.

Ipak, Tajlan Birts je pred pauzu upisao pet poena u nizu, te tako spustio rezultat na jednocifrenu razliku, 43:35.

Treća četvrtina nam je donijela izrazito brzo košarku – Zvezda je i dalje bila tu negdje na oko 10 poena prednosti, ali nikako nije uspjevala da se odlijepi.

Aleksa Uskoković je bio inspirisan protiv bivšeg kluba, a ovaj kvartal se nije najsrećnije završio za domaće, pošto je Nedović u poslednjoj sekundi iznudio penale, 65:55.

Isti igrač je ubacio i dve trojke na startu poslednje četvrtine i bio tzv. faktor stabilnosti kod Zvezde u tim momentima.

Borac je poslije pet vezanih poena Tomaševića prišao Zvezdi na -5, Ivanović je reagovao tajm-aut, da bi potom Nejpir ubacio trojku.

Teodosić je kreirao, nešto kasnije je Nejpir poništio trojku Segua, čime je nalet Borca praktično bio odbijen.

Spomenuti Nejpir i Segu su u poslednjoj dionici imali pravi revolveraški okršaj, Borac praktično do samog kraja nije želeo da se preda, ali su Beograđani zatvorili meč i ostvarili pobjedu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana