Košarkaški klub Jahorina sprema spektakl: Zvezda stiže u Pale

Darko Dragičević
Košarkaški klub Jahorina sprema spektakl: Zvezda stiže u Pale

PALE - Košarkaški klub Jahorina stvara tim za premijerni nastup u prvenstvu BiH. Aktuelni šampion Republike Srpske će 28. avgusta odigrati prijateljski meč protiv evroligaša Crvene zvezde.

Ovaj spektakl biće sjajna najava za narednu sezonu, a na njemu će ljubitelji košarke moći da vide novi tim i sigurno je da će dolazak šampiona ABA i Lige Srbije privući veliko interesovanje.

Uprava kluba je već uradila veliki dio posla. Zadržala je stručni štab i sedam košarkaša iz prošle sezone, a sad je krenula i sa dovođenjem novih pojačanja. 

Nakon Amerikanaca Barlou Alerika i Rajana Kartera, koji su dogovoreni, Jahorina je zvanično predstavila još dva nova igrača. To su Rajko Gutalj i Marko Buha. Gutalj je nastupao za Budućnost Bijeljina i Prijedor Spartak. Buha je omladinski reprezentativac BiH, do sada je nastupao za aleksandrovačku Igokeu i bijeljinski Radnik.

Trener Miro Vukoje je zvanično produžio ugovor i sada već uveliko radi na sklapanju tima i planu priprema. 

- Nastavljamo saradnju s ciljem da u novoj sezoni budemo i dalje uspješni. Vodio sam ekipe u Ligi BiH, tako da znam šta nas očekuje. Zadržali smo okosnicu ekipe i sada smo krenuli sa dovođenjem košarkaša. Stvaramo tim koji će biti spoj mladosti i iskustva i imamo dovoljno vremena da se uigramo za premijerni nastup u prvenstvu BiH. Dovešćemo i nekoliko iskusnih igrača koji su već igrali ovo takmičenje, jer nam je to potrebno za viši rang - istakao je Vukoje za “Glas Srpske”.

Pored ranije pomenutih igrača još tri kvalitetna igrača dogovorila su dolazak, saznaje “Glas Srpske” i upravo će oni donijeti neophodno iskustvo o kojem je Vukoje govorio. 

Tako će redove “vukova” pojačati: Stefan Mijović, Gojko Sudžum i Nikola Silađi, koji su već igrali elitni rang takmičenja. Mijović je dobro poznato ime svim ljubiteljima košarke u BiH.

Odlični bek je između ostalog igrao za Leotar, Mladost, Rogašku, mađarski Honved, a u Jahorinu dolazi iz makedonskog Pelistera, koji je igrao ABA 2 ligu.

I Sudžum je s puno uspjeha igrao u BiH, gdje je nosio dresove trebinjskog Leotara, Radnik iz Bijeljine, Mladosti Mrkonjić Grad, kao i Čapljine.

Prošle sezone igrao je za Inter Bratislavu, gdje je u prvenstvu Slovačke imao prosjek od 16,6 poena i 8,6 skokova.

Silađi je već igrao u BiH za Slobodu i Bratunac. Ima internacionalnog iskustva, a dolazi iz grčkog Asa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana