Zvezda osigurala prvo mjesto na kraju ligaškog dijela ABA lige

Tanjug
Zvezda osigurala prvo mjesto na kraju ligaškog dijela ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde obezbijedili su prvo mjesto na kraju ligaškog dijela sezone ABA lige, pošto su u meču 25. kao domaćini ubjedljivo pobijedili podgorički Studentski centar rezultatom 94:76.

Zvezda kolo prije kraja ligaškog dijela ABA lige ima skor 21-4 i obezbijedila je prednost domaćeg terena sve do finala plej-ofa, ukoliko do njega stigne.     

Studentski centar ima skor 11-14, koliko i Split, a posljednje kolo će odrediti ko će od ta dva kluba biti osmi i ići na megdan baš Zvezdi u četvrtfinalu plej-ofa. 

U posljednjem kolu Split dočekuje Crvenu zvezdu, a Studentski centar gradskog rivala Budućnost. 

Ukoliko obje ekipe okončaju sezonu sa istim učinkom, osmi će biti Studentski centar zbog boljeg međusobnog skora. 

Plej-of ABA lige počinje 12. aprila.

Pitanje pobjednika utakmice koja je odigrana u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred 2.104 navijača nije se postavljalo nijednog trenutka, Studentski centar nije bio dostojan rival šampionu Srbije. 

Nemanja Nedović sa 16 poena (5/6 trojke) i Džoel Bolomboj (6/6 za dva) i Adam Hanga sa po 15 (4/5 trojke) predvodili su Zvezdu ka pobjedi. Dejan Davidovac je dao 12, a Rokas Gedraitis 10 poena.

U tim su se poslije oporavka od povreda vratili i Miloš Teodosić (5 poena za 21 minut) i Jago dos Santos (4 poena za pet minuta).

Emir Hadžibegović je dao 15, David Mirković 14, a Igor Drobnjak 12 poena za goste, niko više nije bio dvocifren u Studentskom centru. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana