Zvezda i Partizan ostaju u Evroligi

G. S.
Zvezda i Partizan ostaju u Evroligi

BARSELONA - Crvena zvezda i Partizan i iduće sezone biće učesnici košarkaške Evrolige, objavilo je rukovodstvo elitnog takmičenja na svojim društvenim mrežama.

Ono o čemu se špekulisalo proteklih dana sada je dobilo i zvaničnu potvrdu. Partizan je kao šampion ABA lige stekao pravo direktnog nastupa dok je Zvezda dobila specijalnu pozivnicu, a prošle sezone ovakva situacija bila je samo obrnuta. "Crno-bijeli" su stigli do četvrtfinala gdje su poraženi od Real Madrida sa 3:2 u seriji dok su "crveno-bijeli" dugo bili u bori za plej-of, ali im je on izmakao pa su takmičenje završili na 12. mjestu.

Od ove sezone biće promjenjen sistem takmičenja i prvih šest timova nakon ligaškog dijela izboriće direktan nastup u plej-ofu dok će sedmi, osmi, deveti i deseti igrati plej-in za ulazak u doigravanje. Pobjednik susreta između sedme i osme ekipe ide direktno u plej-od i zauzima poziciju osam te će u četvrtfinalu igrati protiv prvoplasirane ekipe. Pobjednik susreta devete i desete ekipe igraće protiv poraženog tima iz obračuna sedme i osme ekipe, a slavljenik iz te utakmice zauzeće sedmu poziciju pred četvrtfinale plej-ofa koja će mu za rivala donijeti drugoplasiranu ekipu sa tabele.

Pored Zvezde i Partizana još će igrati Alba, Anadolu Efes, Monako, Baskonija, Olimpija Milano, Bajern, Barselona, Fenerbahče, Asvel, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid, Valensija, Virtus i Žalgiris. Nema Gran Kanarije koja je odustala od takmičenja nakon što je osvojila Evrokup dok specijalnu pozivnicu nije dobio Turk Telekom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana