Zvezda bez trijumfa u Minhenu

GS
Zvezda bez trijumfa u Minhenu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju ekipi Bajerna u Minhenu rezultatom 74:66, u okviru 27. kola Evrolige.

Crveno-bijelima pauza i osvajanje prvog pehara, Kupa Radivoja Koraća, u sezoni ipak nisu dali "vjetar u leđa", te je upisala 17 poraz, uz 10 pobjeda.

Ekipa Bajerna sada ima 12 pobjeda i 15 poraza.

Slab istorijat gostovanja u "BMV parku", gdje ne znaju za pobjedu već devet godina, nisu bili jedini problemi za trenera beogradskog tima Janisa Sferopulosa koji je na ovom meču mogao da računa jedino na Jaga Dos Santosa na plejmejkerskoj poziciji, prenosi B92.

Brazilac je prošle godine u Bundesligi vodio Ulm do titule ispred Bavaraca, ali nije grčki stručnjak dobio od njega ono što se očekivalo u iznuđenoj situaciji – prije svega u poenterskom smislu.

Jago je, u odsustvu Miloša Teodosića imao tek dva pogodka iz igre (1/5 za dva, 1/4 za tri) završivši sa sedam poena. Iako je, činjenica, bio najbolji asistent tima (5) i poslije Bolomboja (9) igrač sa najviše skokova (8), ali i sa najviše izgubljenih lopti (3) i pet faulova.

Najefikasniji su kod gostiju bili Džavonte Smart sa 13, pomenuti Bolomboj sa 11 poena i Nedović sa 10. Njih trojica su jedini bili dvocifreni.

Ni Pablo Laso nije imao svog organizatora igre, nakon što je iz konkurencije za ovaj meč u posljednji čas ispao Silvan Fransisko.

U pobjedi su se istakli visoki igrači koji su u "reketu" Zvezde radili šta su htjeli. Devin Buker je odigrao najbolji meč ove sezone postigavši 22 poena i šest skokova, dok je Serž Ibaka imao 12 poena i sedam skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana