Zvanično: Partizan i Zvezda treću godinu zajedno u Evroligi

GS
Foto: MN Press

BEOGRAD- Spekulacijama, a i bojaznosti je došao kraj. I treću godinu zaredom, Partizan Mocart Bet i Crvene zvezda će učestvovati u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju u Evropi.

Na sastanku klubova-akcionara izglasana je konačna lista učesnika za sezonu 2024/25 na kojoj su se našla imena i beogradskih vječitih.

Ekipe koje će biti deo Evrolige za narednu takmičarsku godinu su: Real Madrid, Barselona, Baskonija (Španija), Panatinaikos, Olimpijakos (Grčka), Asvel, Monako, Pariz (Francuska), Fenerbahče, Anadolu Efes (Turska), Olimpija Milano, Virtus Bolonja (Italija), Makabi Tel Aviv (Izrael), Žalgiris (Litvanija), Bajern Minhen, Alba Berlin (Njemačka), Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda (Srbija), piše u saopštenju elitnog takmičenja.

Na kraju "balade", kao što se i očekivalo, izvisila je Valensija koja se seli u Evrokup.

Podsjećanja radi, za četiri specijalne pozivnice su konkrisali pet timova, pošto je Pariz kao osvajač Evrokupa imao zagarantovano mesto dogodine, iako se i ono i jednom trenutku dovodilo u pitanje. Večitima su konkurencija za specijalnu pozivnicu bili Virtus iz Bolonje, Valensija i berlinska Alba. Na kraju se "koplje slomilo" na španskom timu.

Dugo se spekulisalo da bi tim sa istoka Španije mogao da bude taj koji će da se preseli u Evrokup sljedeće jeseni, dok se u međuvremenu pojavila informacija kako Alba ne želi da plati pomenutih milion evra za pozivnicu što je Slijepe miševe stavilo u određenu prednost. Međutim, ne i konačnu.

Takođe, na sastanku je bilo reči i o Dubaiju, novoformiranom projektu sa Bliskog Istoka koji se već duže vrijeme pominjao da bi mogao da zaplovi evroligaškim vodama, a potom i da bude dio drugostepenog Evrokupa. Na kraju, ništa ni od jednog od pomenutih takmičenja, vodeći klubovi su odlučili da sve to zasada stave po strani tako da će klub iz Emirata dogodine biti samo član regionalne ABA lige, piše MozzartSport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana