Zoran Kašćelan, trener Borca: Impuls za dalji rad

Milan Zubović
Zoran Kašćelan, trener Borca: Impuls za dalji rad

BANjALUKA - Košarkaši Borca igraju u evroligaškom ritmu. Poslije tri meča na turniru ABA 2 lige u Novom Sadu prošle sedmice večeras gostuju kod Posušja (20) u 17. kolu Lige BiH, što će im biti četvrta utakmica u devet dana.

Potom slijedi meč sa Orlovikom idućeg vikenda, a onda 14. februara finale Kupa Republike Srpske sa Leotarom u Trebinju. Ukoliko osvoje trofej, dva dana kasnije igraće polufinale Kupa BiH. Trener Zoran Kašćelan zadovoljan je pobjedama protiv Širokog i Cedevite, dok je poraz doživljen od Zlatibora i to u posljednjoj sekundi.

- Zadovoljni smo jer je rezultatski to bilo jako dobro. Moglo je da bude perfektno, ali smo imali najteže protivnike do sada. Pored poraza u prvom kolu pokazali smo nešto što nas ranije nije krasilo, a to je da se možemo vratiti iz rezultatskog minusa i igrati na jednu loptu. Upisali smo veliku pobjedu protiv Širokog koja nam mnogo znači na motivaciji, jer smo nedavno poraženi od njega u Ligi BiH. Ta pobjeda je najzrelija partija ove sezone i dala nam je samopouzdanje pa smo bez većih poteškoća dobili Cedevitu - izjavio je Kašćelan za “Glas Srpske”.

Borac je sedmi u ABA 2 ligi sa po pet pobjeda i poraza. Do kraja takmičenja očekuju ga mečevi sa Pelisterom, Heliosom i Sutjeskom, koji imaju skor 4-6.

- Sva tri duela koja smo igrali u Novom Sadu bila su protiv direktnih rivala za plasman u plej-of, a isto nas čeka i u posljednjem balonu. Ipak to je tek za mjesec dana pa ćemo prognoze davati kada dođe do toga, jer ne znamo u kakvom ćemo mi biti stanju kao i naši rivali - rekao je Kašćelan.

Protiv Posušja će imati poseban motiv.

- Biće nam to četvrta utakmica u jako kratkom periodu, ali svim ekipama je zgusnut raspored pa tako i nama. Sličnu situaciju imali smo u novembru, kada smo imali dosta povreda i bili u krizi rezultata. Ipak, napredovali smo, imamo kompletnu ekipu na raspolaganju pa nam je mnogo lakše. Idemo u Posušje jako fizički i psihički potrošeni i želimo da upišemo pobjedu te im vratimo za poraz na našem terenu - naveo je Kašćelan.

Raduje ga povratak u ekipu Teodora Simića, dok je prve minute na regionalnoj sceni upisao Luka Protić.

- Simić je tek počeo da trenira sa ekipom i potrebno mu je vremena da uhvati ritam nakon pauze od četiri mjeseca. Dobro će nam doći pod košem da rastereti centarsku liniju, baš kao i Protić na bekovskim pozicijama, koji je imao priliku da vidi kako izgleda na profesionalnom nivou - dodao je Kašćelan.

Pohvale stručnom štabu

Kašćelan je priznao da mu trenerski posao mnogo olakšavaju članovi stručnog štaba.

- Turniri me fizički ne iscrpe mnogo, ali psihički da. Kreće se od pripreme utakmice, zatim njeno vođenje, video-analiza, bez obzira na pobjedu ili poraz i odmah stiže nova, što me mnogo iscrpi na taj način. Ipak, imam sjajan stručni štab, koji radi odličan posao i funkcionišemo kao jedno, što nam daje kvalitet više - rekao je Kašćelan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana