Zoran Kašćelan, trener Borca: Da od dobre sezone napravimo još bolju

Darko Dragičević
Zoran Kašćelan, trener Borca: Da od dobre sezone napravimo još bolju

BANjALUKA - Košarkaši Borca otputovali su u Sloveniju na završni turnir ABA 2 lige u Domžale. Rival u četvrtfinalu dobro im je poznat, ekipa Širokog sa kojom su igrali i u prvenstvu BiH. Banjalučani će treću godinu zaredom da igraju finalni turnir.

Širokobriježani su uspješniji ove sezone u međusobnim duelima. U ABA 2 ligi Borac je ubjedljivo slavio 95:68 u prvom kolu, ali su Hercegovci zatim promijenili tim, doveli pojačanja pa su dobili oba duela u prvenstvu BiH (77:65, 82:68). Trener Zoran Kašćelan ističe da sve ekipe učesnice finalnog turnira vjeruju da na kraju mogu doći do trofeja.

- ABA 2 liga odavno nije bila izjednačenija i svaka ekipa koja se plasirala na finalni turnir ima svoje šanse da se bori za prvo mjesto. Heliosu je pripalo breme favorita zbog domaćeg terena, podrške publike i odličnog regularnog dijela, ali sigurno da im neće biti lako - istakao je trener Borca.

Banjalučani su samim plasmanom na finalni turnir ispunili planove za ovu sezonu, ali sigurno da se neće predati u Sloveniji.

- Trenutno samo razmišljamo o prvom rivalu, a to je Široki. Radujemo se završnom turniru i drugačijem formatu, mečevima u kojima nema prava na grešku. Imamo šansu da od jako dobre sezone napravimo još bolju. Mislim da će na finalnom turniru odlučiti inspiracija, a moja ekipa svakako će  tražiti šansu za uspjeh. Borac je treći put uzastopno na finalnom turniru tako da se ima čime ponositi, a ovi momci imaju šansu za dodatno dokazivanje i da se u najboljem svjetlu dodatno pokažu košarkaškom svijetu - dodao je crnogorski stručnjak.

Široki je dobio dva posljednja meča u prvenstvu BiH. Biće ovo duel ekipa koja su odlične u skoku. Hercegovački tim i je najbolja ofanzivna skakačka ekipa, a Banjalučani defanzivna.

- Dolazak Najta promijenio je “krvnu sliku” Širokog. Donio im je novu energiju, kvalitetnija rješenja u napadu i to se osjetilo na rezultatima. Takođe iskusni Ive Ivanov je i te­ kako značajan za njihovu igru zbog svog iskustva pozicioniranja i mirnoće. Oni su u odnosu na nas iskusnija ekipa, ali mi možemo da ima pariramo borbenošću i mladosti. Fizički smo spremni da im odgovorimo, ako uopšte ne gledamo na statistiku i ranije mečeve. Jednostavno svaka nova utakmica je nova priča i u njoj moramo da se dokazujemo i tražimo svoju šansu, a mislim da imamo šta da pokažemo u četvrtfinalu - dodao je Kašćelan.

Svi mečevi četvrtfinala na rasporedu su danas, a sastaju se Podgorica - Zlatibor (12), Krka - Sutjeska (15), Helios - Pelister (18), Borac - Široki (21).

Nastupi

Banjalučani su dva puta igrali na završnim turnirima ABA 2 lige. Prošle sezone su zaustavljeni u polufinalu od Zlatibora (83:98), a u četvrtfinalu su eliminisali Mladost 80:79. U prvom nastupu na finalnom turniru su zaustavljeni od Podgorice. U prvom meču su savladali crnogorski tim 90:86 da bi u drugom bili poraženi 65:77. Zanimljivo tada je Podgoricu vodio sadašnji trener Banjalučana Zoran Kašćelan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana